Putin ile Merkel görüştü

Putin ile Merkel görüştü
Putin ile Merkel görüştü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel, başkent Berlin ’in kuzeyindeki Meseberg Sarayı ’nda bir araya geldi. İki lider mülâkat öncesi basına kısa bir açıklamada bulundu.

ORTADOĞU, UKRAYNA VE ENERJİ

Merkel Putin ’in ziyareti hakkında, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ’le gerçekleştireceğimiz görüşmede Suriye ’deki iç savaş, İran meselesi, genel aktüel insan hakları meselelerini ele alacağız. Tekrar enerji alanındaki işbirliğimizin devamı konularını ve Doğu Ukrayna problemlerini görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

PUTİN: RUSYA’DA 5 BİN ALMAN İŞKLETME VAR

Putin ise görüşmede Almanya ve Rusya arasındaki ilişkileri değerlendireceklerini belirterek, “Almanya ’yla ticaretimiz yüzde 22 artarak 55 milyar dolara yükseldi. Rusya ’da faaliyet bildiren 5 bin civarındaki Alman işletme 50 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı. Almanya Rus enerjisinin kayda değer alıcılarından biri” biçiminde konuştu.

“ALMANYA’YA DOĞALGAZ SATIŞI ARTARAK DEVAM EDİYOR”

İki ülke arasındaki ticaretin her geçen sene artarak devam ettiğini gösteren Putin, “Almanya ’ya Rus gazı satışı her yıl artarak devam ediyor. Rusya, genelde Avrupa ’ya devamlı bir enerji satıcısı olma konumunu koruyor ama Nordstream 2 (Kuzey Akımı 2) manâlı bir ticari yatırım. Suriye ’nin istikrarı da bizim için fazla kayda değer. Tüm bu konuları ikili görüşmelerde ele alacağız” dedi.