Prens Selman, Başkan Erdoğan ile görüşmek istedi

Prens Selman, Başkan Erdoğan ile görüşmek istedi
Prens Selman, Başkan Erdoğan ile görüşmek istedi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği mülakatta Cemal Kaşıkçı cinayetine dair değerlendirmelerde bulundu.

Kaşıkçı cinayetinde bir fazla kesimin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın sorumluluk sahibi tuttuğunu vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın konuya ilişkin yorumunun hatırlatılması üstüne, ”Trump’ın niçin böyle dediğini bilemiyorum. Amerikalıların bizim bilmediğimiz başka delilleri olup olmadığını da bilmiyorum. Bir ‘belki’ bizim için tatmin edici yok, belli olmalıyız. Daha fazla sorular mevcut. Yerelde kimler yardım etti, vücut nerede? Suudi yetkililer bizden veri istiyorlar ancak bize bilgi vermiyorlar. Yerel işbirlikçilerin robot resimlerini göndermek istediler. Niçin robot resim? Suudiler isimleri biliyorlar zaten.” ifadelerini kullandı.

PRENS SELMAN’IN BUENOS AİRES’TE MÜLÂKAT TALEBİ

Çavuşoğlu, Selman’ın Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenecek G20 Zirvesi’nde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile röportaj talebi olduğunu belirterek, ”Kendisi Erdoğan’a telefonda Buenos Aires’te mülâkat imkanını sordu. Erdoğan’ın cevabı ‘bakarız’ oldu. Şu lahza için Veliaht Prens ile görüşmemek için bir niçin yok.” değerlendirmesinde bulundu.

“VÜCUDU PARÇALARKEN MÜZİK DİNLEMELİYMİŞ”

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülme hemencecik kaydedilen ses kayıtlarını dinlediğini dile getiren Çavuşoğlu, ”Gizli servisler kaynaklarını açıklamıyorlar. Ancak ben bunları dinledim. Kaşıkçı 7 dakika içinde öldürülüyor. Bu kasıtlı bir cinayettir. Geri dönmeye ikna edemedikleri için öldürme kararını vermediler. Adli tıp uzmanının nasıl talimatlar verdiği duyuluyor. Vücudu parçalarken müzik dinlemeliymiş. Bunu sevinçle yaptığı anlaşılıyor. O insanları parçalamayı seviyor. Bu iğrenç.” dedi.

Kaşıkçı’nın neden Türkiye’de öldürüldüğüne ilişkin soruya, Çavuşoğlu, Kaşıkçı’nın ihtiyacı olan belgeyi elde etmek için gittiği konsolosluğun Suudi toprakları sayılması sebebiyle kimsenin onlara bir şey yapamayacaklarının düşünüldüğünü kaydetti.