PKK’ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü
PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal İstihbarat Teşkilatı (MITOS), emniyet korucularının da desteğiyle ülkenin huzuru ve kardeşliğini bozmaya çalışan, bebekleri deha niyet almaktan çekinmeyen terör örgütlerine karşın amansız takip ve operasyonlarına kararlılıkla devam ediyor.

YAZ DÖNEMİNDE DE YOĞUN OPERSAYONLAR GERÇEKLEŞTİ

Şehir Halkı merkezi ve kırsal demeden gece gündüz PKK’lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, yaz döneminde de yoğun operasyonlar gerçekleştirdi. Kış ve bahar aylarında kırsalı YPG/PKK’ya neredeyse sıcacık eden emniyet güçleri, yaz döneminde de kararlılıkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütüne ağır darbe vurdu.

BEBEĞİ ŞEHİT ETTİLER

AA muhabirinin derlediği bilgilere tarafından, 1 Haziran-31 Ağustos’u kapsayan yaz döneminde terör örgütü YPG/PKK’nın saldırılarında 35 güvenlik görevlisi şehit oldu. Arasında 11 aylık bir bebeğin de bulunduğu 6 sivilin yaşamını yitirdiği saldırılarda yaralanan 52 güvenlik görevlisi ve 2 sivil çare altına alındı.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

760 TERÖRİSTİN İÇİNDE ÜSTTEKI SEVIYE İSİMLER DE VAR

Ülkenin barıştırma ve huzurunu bozmaya karşın saldırılar aranjör terör örgütü mensuplarının peşini bırakmayan emniyet güçleri, yurt içi ve dışındaki hava ve kara operasyonlarını sürekli sürdürdü. Yaz aylarındaki operasyonlarda, aralarında örgütün iddiaya göre üstteki seviye sorumlularının da yer aldığı 760 terörist etkisiz ayla getirildi.

180 TUTUKLAMA

Eli kanlı PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik o kadar fazla ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 775 zanlıdan HDP ve DBP’li yöneticilerin de arasında bulunduğu 180’i tutuklandı.

Özellikle Mehmetçik’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ilk önce elde etmek üzere yurt içi ve dışında yürüttüğü operasyonlar, engebeli arazi şartlarında deha hız kesmeden devam etti.

OPERSAYONLARIN YOĞUN OLDUĞU ŞEHİRLER

Bölgede herhangi bir ihbar veya istihbarat beklemeksizin değişkenlik uyandıran adreslerin yanı sıra sarp arazileri didik didik arayan Mehmetçik, Tunceli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Sancı, Kars, Hakkari, Şırnak, Mardin, Siirt, Bitlis ve Van kırsalında teröristlerce kullanılan barınak, barınak ve depoları belirleyerek tahrip etti.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

Teröristlerin yaz döneminde eylem yapmasına fırsat vermeyen Mehmetçik, hava ve arazi şartlarındaki olumsuzluklara aldırış etmeden operasyonlarını kararlılıkla yürüttü.

KIRMIZI-TURUNCU-GRİ LİSTEDEKİ İSİMLER YOK EDİLDİ

Tunceli merkez kırsalında 2 Haziran’da etkisiz ülkü getirilen 7 teröristten birinin, terör örgütü PKK’nın güya Doğu Merkez Gücü Sorumlusu “Kurtay Rojova” kod adlı Kaniar Müslim olduğu belirlendi. Benzer gruptaki 2 teröristin ise İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesi’nin “gri” kategorisindeki Erkan Ordu ve Ramazan Yasugey adlı örgüt mensupları olduğu saptandı.

Tunceli’de 13 Haziran’da düzenlenen operasyonda ise İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesi’nin “gri” kategorisinde yer alan “Ferhat Dersim” kod adlı Ertan Erol etkisiz ülkü getirildi. Erol’un, 3 sene önce Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in şehit edilmesi olayına karışmış olabileceği belirtildi.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında 14 Haziran’da emniyet güçleri ile teröristler arasında meydana çıkan çatışmada, güya “Amed eyaleti Mazlum-Akdağ” alan sorumlusu, “Aryen” telsiz çağrı adını kullanan “Dilovan Bahtiyat” kod adlı Fatih Kırtay ve “Dicle Hevirdar” kod adlı Rojbin Akyol etkisiz ayla getirildi.

Bitlis’te 28 Haziran’daki operasyonda etkisiz ayla getirilen 10 teröristten birinin, Aranan Teröristler Listesi’nin “kırmızı” kategorisinde bulunan Sefer Açar olduğu belirlendi. Terörist Açar’ın 1998’de jandarma helikopterinin PKK tarafından düşürülmesi sonucu 15 askerin şehit düştüğü saldırının faili olduğu saptandı.

Irak’ın kuzeyine 13 Temmuz’da düzenlenen hava harekatında öldürülen 3 teröristten birinin, PKK’nın lojistik sorumlusu Hasan Kavramak olduğu anlaşıldı. “Delil Karakoçan” kod adlı teröristin, Avaşin/Basyan ve Zap bölgelerinde her türlü tabanca, mühimmat, uyuşturucu ve gıda sevkiyatlarının koordinatörlüğünü yaptığı belirlendi.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

İSKANDİNAVYA SORUMLUSU DANİMARKA’DA YAKALANDI

Terör örgütü PKK’nın iddiaya göre “İskandinavya sorumlusu” olan ve kırmızı bültenle aranan C.D. 14 Temmuz ’da Danimarka’da yakalandı.

KARADENİZ GRUBU AĞIR DARBE ALDI

Trabzon’un Maçka ilçesinde geçen yıl ağustosta çıkan çatışmada 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden teröristlerden “kırmızı” kategoride aranan PKK’nın sözde Karadeniz alan sorumlusu “Zeynel” kod adlı Mehmet Uygu, 15 Temmuz’da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Giresun ve Gümüşhane kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına karşın operasyonlarda PKK’nın Karadeniz açılım grubuna büyük darbe vuruldu.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 23 Temmuz’da etkisiz ülkü getirilen teröristin, “gri” kategoride yer alan ve örgütün iddiaya göre “Amed eyaleti özel güç sorumlusu” “Aram Civan” kod isimli Osman Gülümseyen olduğu saptandı.

Tunceli-Ovacık kırsalında 6 Ağustos’ta düzenlenen operasyonda, arasında TKP/ML-TİKKO’nun güya Ovacık gücü sorumlusu “Yusuf” kod adlı İlker Tezer’in de olduğu 6 terörist etkisiz hale getirildi. Aynı operasyonda etkisiz ülkü getirilen teröristlerden birinin de Aranan Teröristler Listesi’nde “turuncu” kategoride bulunan TKP/ML TİKKO bölge sorumlusu “Deniz Doğan” kod adlı Cumhur Sinan Oktulmuş olduğu öğrenildi.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

Aranan Teröristler Listesi’nde “kırmızı” kategoride yer alan “Atakan Mahir” kod adlı İbrahim Çoban’ın, 11 Ağustos’ta Tunceli’de etkisiz ayla getirildiği bildirildi. Çoğu terör olayının planlayıcısı olan terörist Çoban’ın, Tunceli’de 6 hoca ve 2 güvenlik korucusu ile Tokat’ta 7 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi olaylarına karıştığı belirlendi.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

Tunceli’deki aynı operasyonda etkisiz ülkü getirilen teröristlerden birinin ise örgütün güya Erzurum eyalet sorumlusu “Roni-Munzur” kod adlı Mahmut Laçin olduğu tespit edildi. Laçin’in daha önce etkisizleştirilen benzer görevdeki “Panzer Kemal” kod adlı Uygar Sayılgan’ın yerine getirildiği tespit edildi. Laçin’in etkisizleştirilmesiyle örgütün daha önce tamamen çökertilen Erzurum grubunu baştan oluşturmaya çalıştığı anlaşıldı.

Benzer kentte 14 Ağustos’ta düzenlenen iç emniyet operasyonunda Aranan Teröristler Listesi’nde “turuncu” kategoride yer alan, terör örgütü PKK’nın güya Dersim Saha ÖSB/YPS sorumlusu “Rezzan Mardin” kod adlı Ömer Duran ve güya Batı Cephe YJA STAR sorumlusu “Jindar” kod adlı Pınar Şimşek etkisiz hale getirildi.

TSK ile MIT göre Irak’ın kuzeyindeki Sincar bölgesine 15 Ağustos’ta düzenlenen ortak operasyonda, PKK’nın güya elebaşlarından KCK yürütme konseyi üyesi “Mam Akıllı Şengali” kod adlı İsmail Özden’in etkisiz ülkü getirildiği bildirildi.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

Şırnak’ın Kaval Dağı bölgesinde 20 Ağustos’ta etkisiz ışık halkası getirilen teröristlerin terör örgütü PKK’nın güya “Botan saha sorumlusu”, “Brüsk Cizre” kod adlı Yusuf Sungur ile yardımcısı “Eşref Batü” kod adlı Serbest Gün olduğu belirlendi.
Gümüşhane’de 22 Ağustos’ta düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 2 teröristten birinin, Aranan Teröristler Listesi’nde “kırmızı” kategoride bulunan “Türk Tarık” kod adlı Uzlaştırma Öner olduğu kaydedildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PANİK YAŞIYOR

Güvenlik güçlerinin kesintisiz devam eden operasyonları sonucu terör örgütü PKK’nın yaşadığı çöküntü, istihbari çalışmalarla da gün yüzüne çıkıyor.
Örgüt, 2016 ve 2017 ile bu sene yürütülen operasyonlarda verdiği kayıplar nedeniyle büyük panik yaşıyor.

Alan halkı üzerindeki etkisini tamamen kaybeden örgüt, yaptıkları ihbarlarla güvenlik güçlerinin operasyonlarına tezgâhtar olan vatandaşların da desteğiyle çıkmaza girdi.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

DAĞLARDA DOMUZ YİYORLAR

Yakalanan ve teslim olan teröristlerin verdikleri ifadeler, örgütün, emniyet güçlerinin operasyonları karşısında biçare kaldığını ortaya koyuyor. Bunun son örneği, Amanos Dağları’nda yürütülen operasyonlarda görüldü. Bir grup teröristin SİHA’lar tarafından vurulduğu bölgede yapılan istihbarat çalışmasıyla, örgüt mensuplarının avladıkları yaban domuzunu açık arazide yerken emniyet güçlerinin hedefi olduğu belirlendi.

TERÖR ÖRGÜTÜ YIYECEK BULAMIYOR

PKK’lı teröristlerin, başarılı operasyonlar sonucu hareket kabiliyetlerini kaybettikleri, gıda bulmakta bile zorlandıkları belirtildi.

KANDIL TERÖRİSTLERE KABIR OLUYOR

TSK göre Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avaşin Basyan bölgelerini terör örgütünden arındırmak amacıyla başlatılan işlem hava destekli sürüyor.

PKK'ya yaz darbesi: 760 terörist öldürüldü

Terör örgütünün yuvası konumundaki Kandil’de yer alan hedeflere hava harekatları düzenleyen TSK, bölgedeki PKK hedeflerini gece gündüz ateş altında tutarak örgüte ağır darbe vuruyor.

Irak’ın kuzeyi ve Kandil’e yönelik son aylarda düzenlenen hava harekatları ve operasyonlarda 400’e yakın terörist etkisiz ayla getirildi, terör örgütüne ait barınak, sığınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler yıkım edildi.