PKK’nın en büyük finans kaynağına darbe geldi

PKK'nın en büyük finans kaynağına darbe geldi
PKK'nın en büyük finans kaynağına darbe geldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul ’da 2 ayrı ilçede düzenlenen operasyonlarda terör örgütü PKK ’nın finans kaynakları aralarında bulunan 94 bin 580 paket gümrük kaçağı sigara buldu.

KAZANÇ KAYNAKLARI ENGELLENİYOR

Terör örgütü PKK ile kırsalda ve şehirlerde mücadeleye aralıksız güvenlik güçleri, bununla birlikte örgütün önemli kazanç kaynağını da engellemeye karşın müdahalelerde bulunuyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Uğraş Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda yurda yasa dışı yollardan sokulup iç piyasaya sürülmek üzere sigara kaçakçılarına karşın 3 ve 13 Ağustos tarihlerinde 2 öbür operasyona imza attı.

PKK'nın en büyük finans kaynağına darbe geldi

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

3 Ağustos ’ta Ataşehir ’de yürütülen bir operasyonda, takibe alınan bir tırın kasasındaki yüklerin aralarında gizlenmiş 56 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el koyan kaçakçılık polisi, 13 Ağustos Pazartesi günü Arnavutköy ’de 20 ton çakıl yüklü bir hafriyat kamyonunun dorsesinde özel bölmelerle gizli 38 bin 580 paket sigara saptama etti. Kamyondaki çakılları belediye yetkililerinin gösterdiği uygun araziye boşaltan güvenlik güçleri, özel bölmelerle gizli binlerce paket kaçak sigaraya da el koydu. Her iki operasyonda 7 kaçakçı gözaltına alınırken, 6 değişken çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK'nın en büyük finans kaynağına darbe geldi

PİYASAYA SÜRÜLMEK ÜZEREYKEN YAKALANDI

Emniyet kaynakları, yurda yasa dışı yollarla sokulan firari sigaraların büyük bölümünün İran, Irak ve Suriye ’den getirildiğini belirtti. Operasyonun, bölücü terör örgütü PKK ’nın önemli kazanç kaynakları arasında gösterilen sigara kaçakçılığına vurulan kayda değer bir darbe olduğu açıklama ediliyor. Sigara kaçakçılığına yönelik önceki yıllarda örgütün Irak ve İran topraklarında oluşturduğu güya gümrük noktalarıyla kaçakçılardan ’vergi ’ adı altında haraç aldığı biliniyordu.
Güvenlik yetkilileri, terör örgütünün en fazla finans sağladığı suçlardan birisinin sigara kaçakçılığı olduğunu ileri sürüyor.

PKK'nın en büyük finans kaynağına darbe geldi