PKK ’ya destek ve yataklık eden 5 birey yakalandı

PKK ’ya destek ve yataklık eden 5 birey yakalandı
PKK ’ya destek ve yataklık eden 5 birey yakalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Güvenlik Müdürlüğü Terörle Uğraş (TEM) Şube ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK ’nın dağ kadrosundan kente sızarak sansasyonel eylem yapma potansiyeli taşıyan teröristlere takviye ve yataklık eden örgüt yanlısı 7 meslek birlikçiyi saptama etti.

6 İLÇEDE BENZEYEN ZAMANLI IŞLEM

Yapılan istihbarat çalışmalarının peşinde Küçükçekmece, Esenyurt, Kartal, Esenler ve Güngören ’in de aralarında olduğu 6 ilçede aynı zamanlı operasyon düzenleyen terör polisi, meslek birlikçilerden 5 ’ini yakalayarak gözaltına aldı.

PKK’LILARA BARINMA OLANAKLARI, LOJİSTİK İHTİYAÇLAR

Gözaltına alınan zanlılar, örgütün kırsal alanında etkinlik gösterdikten sonradan İstanbul ’a gelen PKK ’lıların barınma olanakları ile lojistik ihtiyaçlarını yerine getirmek ve terör örgütünün propagandasını yapmakla suçlanıyor.

Yapılan aynı zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere Terörle Çaba Şubesine götürülürken, işbirlikçilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 2 adet silah, bu tabancalara ait 45 fişek, örgütsel içerikli kitap, gazete ve dijital araç gereç ele geçirildi.