Ovit Yayla Şenlikleri’ni son gün sis bastı

Ovit Yayla Şenlikleri'ni son gün sis bastı
Ovit Yayla Şenlikleri'ni son gün sis bastı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aytekin KALENDER/İKİZDERE (Rize), – RİZE’nin İkizdere İlçesi’nin 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylasında, Ekşioğlu Vakfı göre bu yıl 20’incisi düzenlenen Milletlerarası Ovit Yayla Şenlikleri sona erdi. Yaylada, usta Altay’ın sahne aldığı sırada etkili olan sis sebebiyle göz gözü görmedi.
Ekşioğlu Vakfı 20’inci Uluslararası Ovit Plato Şenlikleri’nin 2’inci gününde, Rize, Erzurum ve Trabzon’dan gelen takriben on bin kişi yaylada toplandı. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Kültürlü Ekşi, Başkan Vekili Süleyman Ekşi, Idare Heyeti Üyesi Galipcan Ekşioğlu’nun da izlediği şenliklerde alanda toplanan topluluk birlikte Türk Bayrağı açtı. Sunuculuğunu Necati Selvitop’un gerçekleştirdiği şenliklerde, Karadenizli sanatçılar Aslıhan Çiçek, Turan Şahin ve Volkan Arslan sahne aldı. Karadenizli sanatçıların konserleri sırasında vatandaşlar el ele dakikalarca horon oynadı. Karnaval alanında bölgesel ürünler sergileri de açıldı. Bölgede üretilen ekmek, tereyağı, süt ve süt ürünleri ile el emeği göz nuru işlemeli çorap ve örtüler sergilendi.
YAYLAYI SİS BASTI
Şenlikte usta Altay da sahne aldı. Sevenlerine açgözlü müzik ziyafeti sunan şarkıcının konseri esnasında Ovit Yaylası bir anda sisle kaplandı. Altay sisle kaplanan ve az kalsın göz gözü görmeyen yaylada verdiği konser vatandaşlar tarafından merakla dinlendi. Altay, şarkılarına oynayarak eşlik eden kalabalığa ‘Durmak yok oynamaya devam’ çağrısında bulundu.
BAŞKAN VEKİLİ SÜLEYMAN EKŞİ: KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ YAŞATIYORUZ
Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili Süleyman Ekşi, birlik, sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi, kültürel değerlerin yaşatılması için yaptıkları şenliklerin bölgemizin tanıtıma ve insanların kaynaşmasına katkı maddesi sağladığını söyledi. Ekşi, “Cuma günü güneşli bir havada şenliklerimizi başlattık. Bugün de rahmetle yağmurla kapatıyoruz. Gelecek sene tekrar şenliklerde buluşmayı diliyorum” dedi.  
Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı İbrahim Ekşi de, “Şenliklerde amacımız birlik ve beraberliği sağlamaktır. Bölgemiz kültürü olan horonu birlikte oynamaktır. Cumhurbaşkanımızı gösteri etmiştik. Kendisi bana programının yoğunluğu sebebiyle katılamayacağını belirterek hemşerilerine selamlarını iletti. Ovit Dağı gibi bizde kendisinin arkasındayız. Gelecek yıllarda şenliklerimiz daha detaylı şekilde devam edecektir” ifadelerini kullandı.   
Şenlikler, Karadenizli sanatçıların türküleri eşliğinde oynanan horonlarla sona erdi.