Ordu’da Selin Yuttuğu Tonlarca Fındık Sahile Vurmaya Devam Ediyor

Ordu'da Selin Yuttuğu Tonlarca Fındık Sahile Vurmaya Devam Ediyor
Ordu'da Selin Yuttuğu Tonlarca Fındık Sahile Vurmaya Devam Ediyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşanan su baskını felaketi sebebiyle üreticilerin harmanlarından denize akıcı fındık, sahile vurmaya devam ediyor. Vatandaşlar sahilde fındıkları elleriyle toplamaya çalıştı.

SELDE DENİZE DÖKÜLEN FINDIKLAR KIYIYA VURMAYA BAŞLADI

Ordu’da meydana gelen selde 1100 ton civarında fındığın zarar gördüğü ortaya çıkmıştı. 8 Ağustos’ta yaşanan sel afetinde denize akan fındıkları deniz geri vermeye başladı. Fatsa’nın Dolunay Mahallesi’nde kıyıya tane halde çok sayıda fındık vurdu. Bazı üreteciler sahile gitgide artarak kıyıya vuran fındıkları topluyor.

1,5 TON FINDIĞINI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE SU BASKINI YUTTU

Yaklaşık 1,5 ton fındığının harmandan sel ile birlikte denize aktığını söyleyen imalatçı Taner Kurt, “Bütün emeğimiz denize gitti ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yağmur bir anda başladı. Fındığımızın harmana seriliydi, kurtarmaya çalıştık ama dışarı bile çıkamadık.

Gözlerimizin önünde su ile birlikte fındığımız aktı gitti. Deniz fındığımızı geri vermeye başladı. Fiilen fazla mağdur olduk. Yetkililerden bizlere sahip çıkılmasını, üreticilerin yanına olmalarını istek ediyorum. Tüm yılın emeği denize gitti, sahilde karaya vurduğunu görünce de çok üzüldüm” dedi.