Ömer Çelik: ‘(Cumartesi Anneleri) İçişleri Bakanımızın Yaptığı Açıklamada Ortaya Koyduğu Gibi,…

Ömer Çelik: '(Cumartesi Anneleri) İçişleri Bakanımızın Yaptığı Açıklamada Ortaya Koyduğu Gibi,...
Ömer Çelik: '(Cumartesi Anneleri) İçişleri Bakanımızın Yaptığı Açıklamada Ortaya Koyduğu Gibi,...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ömer Çelik: “(Cumartesi Anneleri) İçişleri Bakanımızın yaptığı açıklamada ortaya koyduğu gibi, terör gruplarının tahakkümünden bu alanın kurtarılması gerekiyor. Bu, annelere karşı bur tavır değildir. Oradaki terör gruplarının burayı bir eylem alanına dönüştürmesine karşıdır”
-“2010’dan sonra buranın bir terör propagandasının zemini haline gelmesi, anneliğin siyaseti ve ideolojisi yoktur demiştik, annelerin acısı üzerinden belirlenmiş grupların burayı bir terör propaganda merkezine dönüştürmesi ile ilgili ortaya çıkan tedbirleri olmak gerekli olmuştur”
-“İçişleri Bakanımızın yaptığı açıklamada ortaya koyduğu gibi, terör gruplarının tahakkümünden bu alanın kurtarılması gerekiyor. Bu, annelere karşı bur tutum değildir. Oradaki terör gruplarının burayı bir eylem alanına dönüştürmesine karşıdır”

ANKARA – AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “2010’dan sonra buranın bir terör propagandasının zemini haline gelmesi, anneliğin siyaseti ve ideoloji yoktur demiştik, annelerin açısı üzerinden belirli grupların burayı bir terör propaganda merkezine dönüştürmesi ile ilgili ortaya meydana çıkan tedbirleri almak gerekli olmuştur” dedi.
AK Parti MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, cumartesi anneleri üzerinden yapılan eleştirilere yanıt verdi.
“Bu, annelere karşısında bur tutum değildir”
Cumartesi annelerinin eylemine polisin müdahale edilmesi ve Süleyman Soylu’nun açıklamalarına yönelik CHP ve HDP’nin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Çelik, “Genel Başkanımızın Başbakanlığı döneminde annelerin kabul edilmesi ile ilgili olan tutumuz ile son ortaya meydana çıkan müdahale aralarında bir çelişki yok” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde grup toplantısında bu konu ile ilgili yaptığı konuşmayı tekrarlayan Çelik, “Evladını kaybetmiş bir annenin acısından, evladına duyduğu özlemden daha büyük bir hürmet olamaz, bizim de bu acı karşısında boynumuz kıldan incedir, hepsine hürmet ediyoruz” şeklinde konuştu.
2010 yılından itibaren bu platformun annelerin hak ve vicdan arayışını temsil eden bir platform olmaktan terör örgütlerinin ele geçirmeye başladığı bir platform a dönüştüğünü söyleyen Çelik, “2010’dan daha sonra buranın bir terör propagandasının zemini haline gelmesi, anneliğin siyaseti ve ideoloji yoktur demiştik, annelerin açısı üzerinden belli grupların burayı bir terör propaganda merkezine dönüştürmesi ile ilgili ortaya meydana çıkan tedbirleri olmak zorunlu olmuştur. İçişleri Bakanımızın yaptığı açıklamada ortaya koyduğu gibi, terör gruplarının tahakkümünden bu alanın kurtarılması gerekiyor. Bu, annelere aleyhinde bur tutum değildir. Oradaki terör gruplarının burayı bir eylem alanına dönüştürmesine karşıdır” ifadelerini kullandı.
Bundan sonradan İstiklal Caddesi’nde bu müşteri eylemlere müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Çelik, “Valiliğin ortaya koyduğu yerler açık havada bu müşteri yerlerde eylem yerine getirmek isteyen AK Parti bile olsa izin verilmeyecektir” dedi.