CHP’lilerden Cumartesi Anneleri’ne Müdahaleye Tepki

CHP'lilerden Cumartesi Anneleri'ne Müdahaleye Tepki
CHP'lilerden Cumartesi Anneleri'ne Müdahaleye Tepki
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MERSİN’de, CHP İl Başkanı Adaletli Aktay, Cumartesi Anneleri’ne yapılan polis müdahalesine ve İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade’ya, karşı çıktı.

CHP İl Başkanlığı öncülüğünde şehir halkı merkezindeki Hür Çocuk Parkı’nda toplanan bir grup, İstanbul’da ‘Cumartesi Anneleri’ olarak tanıdık kayıp yakınlarına yapılan polis müdahalesini ve İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’nun söylemlerini basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto etti. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Selçuk Dereli, eski milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ve Aytuğ Atıcı ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da destek verdiği eylemde konuşan CHP İl Başkanı Aktay, olaylarda 82 yaşında bir annenin gözaltına alındığını belirterek, “Yıllardan Beri ‘Anaların gözyaşı dinecek’ diyenlerin derhal ağlayan annelere reva gördüğü bu baskı, hepimizi derinden sarstı. 700 haftadır barışçıl bir şekilde devamlı bir çağrıya yönelik bu şiddeti, ‘sıradan bir polis müdahalesi’ diyerek geçiştiremeyiz” dedi.

‘ERDOĞAN NEDEN GÖRÜŞTÜ?’

Yaşananların hakkını aramak isteyenlere verilmiş bir gözdağı olduğunu ifade eden Aktay, şunları söyledi:

“İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, kaybolan yakınlarının akıbetini soran anneleri, ‘terör örgütü yandaşı’ olarak yaftalamakla da kalmadı, kabul edilemez ifadelerle onlara hakaret etti. Bakan Aristokrat’ya soruyoruz: Madem bu ahali terör yandaşı idi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakanlığı döneminde neden onlarla görüşüp sorunlarını dinledi? O dönem Erdoğan Meclis kürsüsünden Berfo Ana’yı anlatırken takiye mi yapıyordu? Erdoğan’ın o konuşması esnasında kimi AK Partili milletvekillerinin gözyaşı dökmesi de mi tiyatroydu? Bugün ne değişti de bu millet terör yandaşı ilan edildi? İktidarın bu sorulara vereceği akla yatkın bir açıklaması yoktur. Cumartesi Anneleri’ne yapılan saldırıyı kınıyor; çirkin, kışkırtıcı ve bölücü açıklamaları sebebiyle İçişleri Bakanı Asilzade’yu protesto ediyoruz.”

Basın açıklamasının arkasından bir grup bayan, Cumartesi Anneleri’ne takviye atamak amacı ile oturma eylemi yaptı. Grup sonra dağıldı.

– Mersin