Okul seçiminde uyarı edilmesi gereken kriterler

Okul seçiminde uyarı edilmesi gereken kriterler
Okul seçiminde uyarı edilmesi gereken kriterler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mektep seçimi için araştırmalar devam ediyor. Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Veliler de okul mektep gezip çocukları için en uygun olanı seçmeye çalışıyorlar. Öğretmen, eğitim sistemi, sosyal olanaklar, okulun maddesel özellikleri, yöneticilerin aile ile iletişimleri… Mektep seçiminde öyle çok önemli kriter bulunuyor. Uğur Koleji Kurucusu Kemal Koçak, bu durumda anne babaların bir takım kriterleri göz önünde bulundurmaları ve gezdikleri okulları buna göre değerlendirmeleri gerektiğini söylüyor.

okul seçimi

Mektep seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken kriterler

– Eğitim sistemi: Her çocuğun ayrı özellikleri bulunuyor. böylece bilgiyi öğretmeyi yok, bilginin öğrenilebilmesi için zorunlu beceriyi kazandırmayı hedefleyen, öğrenciye zengin öğrenme seçeneği sunan okul kabul edilmeli.

– Sosyal etkinliklerin önemi: Ders programı açık havada çocukların ilgi ve yeteneklerine uygun etkinliklerin olması çocuk için bambaşka aktivitelere katılma olanağı sağlıyor. Seçim konusunda sosyal etkinliklere de uyarı edilmesi gerekiyor.

– Diğer kriterler: Okulun ders sayısı, saatleri, lise ve üniversite antre sınavlarına hazırlık programları, tanıdık olmayan dil eğitimi, okulun fiziki olanakları (bahçesinin, spor salonunun, kütüphanesinin olması gibi), sınıf mevcutları, aileyle irtibat, güvenlik önlemleri, afiyet ve temizliğe bahşedilen önem, veli profili, yemek yemek kalitesi, eğitim kadrosunun sürekliliği ve tecrübesi, okulun sınavlardaki galibiyet puanı, servislerin kalitesi, dikkat edilmesi gereken öteki manâlı kriterler aralarında yer alıyor.

okul seçimi

Okul seçiminde uyarı edilmesi gerekenler

Çocuklarının alaka, kabiliyet ve ihtiyaçlarını en dürüst şekilde karşılayacak okulu tercih etmelerinin kayda değer olduğunu vurgulayan Koçak,

“- Çocuğun önceliklerini ve ilgilerini tanımalı ve hangi tarzda bir okulda mutlu, uyumlu ve başarılı olacağı belirlenmeli.

– Çocuklara eğitim ve öğretim verecek bir okul akademik kadrosu, sosyal imkanları ve eğitim modelleriyle bütün donanımlı olmalı.

okul seçimi

– Öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişmelerini temin etmek için drama, bale, insanlar oyunları, özgür jimnastik, müzik, karikatür, moda ve tasarım, fen ve teknoloji, bilişim ve kodlama, satranç, mun, strateji ve us oyunları, yemek yemek, coğrafya ve gezi, İspanyolca ve Almanca, geri mutasyon ve tasarım öğrenci kulüpleri faaliyetlerine önem verilmelidir.

– Sadece sınava iyi sıralamak yetmiyor, öğrencinin yeteneklerini de keşfetmek ve onları yeteneklerini geliştirebilmeleri için motive etmek gerek” diyerek sözlerini tamamladı.