Okan Buruk: “Küme düşme potasının 1 puan üstündeyiz”

Okan Buruk: “Küme düşme potasının 1 puan üstündeyiz”
Okan Buruk: “Küme düşme potasının 1 puan üstündeyiz”
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Buruk, A Ulusal Futbol Ekibi teknik direktörlüğü için adının geçmesinden dolayı mutlu bulunduğunu ve vazife verilmesi halinde elinden gelen her şeyi halletmeye hazır bulunduğunu dile getirdi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Rizespor Mehmet Cengiz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. 5 maçta alınan 4 yengi ve 1 beraberliği kendilerini üst sıralara doğru taşıdığını belirterek, “Bu hafta gene oldukça mühim bir maça çıkacağız. Moralimiz yerinde, doğal olarak ki ilk 5 haftalık periyot bir ihtimal bizim düşündüklerimizin üstünde. Puan olarak her maçı kazanmayı düşünüyoruz, hayal ediyoruz, hep bunu istiyoruz. 4 maçlık yengi, 1 beraberlik bizim bilhassa lig sıralamasındaki yerimizi yukarılara taşıdı fakat bir taraftan da baktığımızda küme düşme potasının 1 puan üstündeyiz. Altımızda ve üstümüzde bizlere yakın olan takımlar var. Hedeflerimizi daha yukarı tırmanmak olarak seçtik. Bu hedefe ulaşmak için de bu haftaki Yeni Malatyaspor maçı bizim için oldukça mühim. Moralliyiz, istiyoruz, kazanmak için her şeyi yapıyoruz. İyi bir takıma karşı oynayacağız, ligdeki yeri iyi bir ekip. Doğal olarak ki sakatlıkları, cezalıları var rakibimizin. Fakat ne olursa olsun kadro yapısı geniş olan ve devamlı iyi bir 11 çıkarabilecek bir ekip. Bizde kendi istediklerimizi inşallah sahaya yansıtırsak kazanmak istediğimiz bir maç” ifadelerini kullandı.

“Ulusal Ekip için isminizin geçmesi oldukça kıymetli”

A Ulusal Futbol Ekibi teknik direktörlüğü için adının geçmesinden dolayı mutlu bulunduğunu ve vazife verilmesi halinde elinden gelen her şeyi halletmeye hazır bulunduğunu dile getiren Buruk, “Bizlerin adının geçmesi, ne olursa olsun Türk Ulusal Ekibi’nın şerefli görevine layık olmak, orada isminizin geçmesi oldukça kıymetli. Özellikle bizim benzer biçimde genç teknik adamların hedefleri doğrultusunda en büyük hayallerinden bir tanesi Ulusal Ekip’da teknik adamlık yapabilmek. Türk futbolunun gelişime ihtiyacı bulunduğunu düşünüyoruz. Bunda hedefleri olan Türk teknik adamların da Türk futbolunun gelişiminde yer alması icap ettiğini, bunu yalnız A Ekip bazında değil tüm yaş guruplarında ve futbol gelişiminde Türk teknik adamların kendi hedefleriyle kendi misyonlarını en doğru bir halde kullanıp, geliştirip Türkiye’ye Türk halkına hizmet etmesi gerekiyor. Bizlerde Türk futbolu için hangi vazife verilirse halletmeye hazırız. İnşallah bigün bu talih verildiğinde ulusal takımımız için elimizden gelen ne gerekiyorsa yaparız. Ulusal Ekip oldukça değişik bir yer, maddi anlamda kimsenin beklentisi olmaz fakat içsel anlamda hepimizin oldukça büyük beklentileri var. Bunun için elimizden gelen her şeyi yaparız” diye konuştu.