Obezite sorunu nasıl çözülür? İşte obezite sorunu yaşayanlar için bir takım öneriler

Obezite sorunu nasıl çözülür? İşte obezite sorunu yaşayanlar için bir takım öneriler
Obezite sorunu nasıl çözülür? İşte obezite sorunu yaşayanlar için bir takım öneriler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışmalar dünyada 1.9 milyar aşırı kilolu olduğunu, bunların 950 milyonunun ise obez olduğunu ortaya koyuyor. Son raporlar dünya nüfusunun takriben yüzde 30 ’unun obez veya fazla kilolu olduğunu söylüyor. Dünya Sağlık Durumu Örgütü verileri de bu bilgiyi destekliyor: Dünya genelinde obezite 1975 ’cilt bu yandan adeta üç kat arttı. 2016 ’da yayımlanan istatistiklere göre dünyada 1.9 milyar aşırı kilolu var, bunların 650 milyonu obez. Ve ne yazık ancak bu trendin yavaşladığına dair hiçbir muhabere değil.

NEDEN OBEZ OLUYORUZ?

obezite_sorunu-nasil_cozulur (2)

Süratli kilo almamızın farklı nedenleri olabilir. Uyuşuk yaşam biçimi, şehirleşmenin doğal bir uzantısı olarak dengesiz gıda, zaman kazanmak için kendi hazırladığımız yemekler yerine fast food restoranlarını seçmek öne çıkan sebeplerden yalnızca birkaçı. Her 10 lise öğrencisinin sadece üçünün günde 60 dakika ve üzeri bedensel aktivitede bulunması, öyle fazla gıdanın boyutu ve içerdiği kalori miktarının son 20 yılda iki-üç katına çıkması da diğer kayda değer sebepler.

OBEZİTEYLE NASIL SAVAŞIRIZ?

obezite_sorunu-nasil_cozulur (3)

Bütün bu faktörlerin doğal bir sonucu olarak çabuk artan kilo alımı ve obeziteyle savaşmak için ilk kez yapılması gereken, bilindiği gibi iyi beslemek ve daha pozitif egzersiz yapmak. Ama bunu pratiğe dökmenin göründüğü kadar basit olmadığını hepimiz görüyoruz. Bu doğrultuda bütün ülkelerin daha sorumlu beslenme politikaları üretmeleri ve birlikte hareket etmeleri bir ihtiyaç. İyi besin ve dinç yaşamı destekleyen ve bu maksat doğrultusunda stratejiler belirleyen, tüm gücüyle çalışan şirketlere ihtiyaç var. Bu sayede toplumsal bazda reel bir başkalaşım düş yok.