New York Times’tan Reza Zarrab Bombası: Gardiyanlardan C Vitamini ve Alkol İstedi

New York Times'tan Reza Zarrab Bombası: Gardiyanlardan C Vitamini ve Alkol İstedi
New York Times'tan Reza Zarrab Bombası: Gardiyanlardan C Vitamini ve Alkol İstedi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reza Zarrab davasında gündeme gelen, “gardiyanlara sus payı” konusunda mahkemeden çıkacak sonuç beklenirken, New York Times, Manhattan’ın Guantanamo’su olarak tanıdık hapishanede Zarrab’ın gardiyana ve öteki mahkumlara rüşvet vererek iPhone, C vitamini, yemek yemek ve alkol getirdiğini detaylarıyla yazdı.

“YASAK OLAN ÜRÜNLERİ HÜCRESİNE ALDI”

ABD’nin saygın gazetesi New York Times, Rıza Zarrab davasında gündeme gelen “sus payı” konusunu detaylarıyla okuyucularına aktardı. 2016’da ABD’de gözaltına alındıktan sonradan Manhattan’ın Guantanamo’su olarak bilinen hapishaneye götürülen Zarrab’ın, hapishanede Bronxlu gardiyan Victor Casado yoluyla yasaklanmiş olan ürünleri hücresine aldığı ortaya çıktı.

“50 BİN DOLAR VERDİ”

Casado’nun Zarrab’ı bir fırsat olarak gördüğü ve başka bir mahkum aracılığıyla Zarrab’a para karşılığında takviye edebileceği konuları ve cep telefon numarasını yazar bir kağıt gönderdi. Gazete, Zarrab’ın Türk avukatlarının şoförünün Casado’ya açılış olarak 5.000 dolar para verdiğini ve bu sayede hücreli içerisinde alkol, cep telefonu, yemek ve C vitamini temin ettiğini yazarken, zaman içerisinde Casado’nun asgari 50 bin dolar para aldığını okuyucularına aktardı.

Casado’nun duruşması 11 Ocak’ta görülecek fakat New York Times, gardiyanın fazla laubali davrandığını ve diğer mahkumların Casado’yu iş arkadaşlarına şikayet etmesinin arkasından kaçakçılık yaptığının ortaya çıktığını yazdı. NY Times muhabiri Ali Winston imzalı haberde hapishanede 3 mahkumun daha Casado’ya takviye ettiği hatırlatılırken, son dönemde ülke içerisindeki hapishanelerde kanunsuzluk ve rüşvetin arttığına dikkat çekildi.