Netanyahu ailesine sus payı suçlaması

Netanyahu ailesine sus payı suçlaması
Netanyahu ailesine sus payı suçlaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail polisi, 4000 numaralı telekomünikasyon yolsuzluğu soruşturmasıyla ilgili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eşi ve oğlunun sus payı aldığından şüphelenildiğini duyurdu.

İsrail basınında bulunan haberlere kadar, 4000 numaralı telekomünikasyon yolsuzluğu dosyasıyla ilgili İsrail Menkul Kıymetler Komisyonu yetkilileri ve polis, Binyamin Netanyahu’yu Kudüs’teki Başbakanlık konutunda 4 saat boyunca sorguladı. Sorguda polisin, eşi Epilepsi ve oğlu Yair Netanyahu’nun laf konusu davada sus payı aldığı sonucuna ulaştığı aktarıldı.

YOLSUZLUK SUÇLAMASI

Benzer soruşturma zarfında daha önce de birkaç kere ifadesine başvurulan Başbakan Netanyahu’nun, “Bezeq” medya şirketine kendisi lehinde yayın yapması karşılığında mali imtiyaz sağladığı bahis ediliyor. Netanyahu’ya yakın iki ad de 4000 numaralı soruşturma zarfında tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında ifade veren ve Netanyahu ile Bezeq firması aralarında bağlantıyı sağladığı ileri sürülen Netanyahu’nun eski Basın Danışmanı Nir Hefetz, Bezeq firmasına ait “Walla News” adlı internet sitesinde Netanyahu lehine haberlere yer verildiğini bunun karşılığında da Bezeq firmasının finansal ayrıcalıklar elde ettiğini ileri sürmüştü. Hakkında 4 bambaşka yolsuzluk soruşturması bulunan ve bu soruşturmalarda en az 10 kez ifade veren Netanyahu’ya, “Meslek adamlarından pahalı hediyeler aldığı, Yedioth Ahronoth sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya’dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı” suçlamaları yöneltiliyor. Netanyahu ise kanunsuzluk yaptığı yönündeki iddiaları reddediyor.

NETANYAHU REDDEDİYOR

Aynı soruşturma kapsamında daha önce de birkaç kere ifadesine başvurulan Başbakan Netanyahu’nun, “Bezeq” medya şirketine kendisi lehinde yayın yapması karşılığında mali imtiyaz sağladığı iddia ediliyor. Netanyahu’ya yakın iki isim de 4000 numaralı soruşturma dahilinde tutuklanmıştı. Soruşturma dahilinde açıklama veren ve Netanyahu ile Bezeq firması aralarında bağlantıyı sağladığı ileri sürülen Netanyahu’nun eski Basın Danışmanı Nir Hefetz, Bezeq firmasına ait “Walla News” adlı internet sitesinde Netanyahu lehine haberlere yer verildiğini bunun karşılığında da Bezeq firmasının finansal imtiyazlar elde ettiğini ileri sürmüştü. Hakkında 4 farklı yolsuzluk soruşturması yer alan ve bu soruşturmalarda asgari 10 kez ifade veren Netanyahu’ya, “Meslek adamlarından fiyatı yüksek hediyeler aldığı, Yedioth Ahronoth sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya’dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı” suçlamaları yöneltiliyor. Netanyahu ise kanunsuzluk yaptığı yönündeki iddiaları reddediyor.