Namzet Tespitlerimize Başlıyoruz’

Namzet Tespitlerimize Başlıyoruz'
Namzet Tespitlerimize Başlıyoruz'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Lokal Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Pazartesi gününden itibaren şehirlerimizde namzet tespitlerine başlayacağız” dedi. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri’ye gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, İl Afiyet Koordinasyon Toplantısına katıldı. Öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, “Tüm belediye başkanlarının el ele gönül gönüle şehri yönetmesi gerekiyor” diye konuştu. Seçimlerin huzur içinde geçtiğini kaydeden Özhaseki, “Önümüzde lokal seçimler var. Yerel seçimler yıllardır ülkemizde 5 yılda bir yapılıyor. Huzur içerisinde geçiyor buna şükrediyoruz. Bu Türkiye’de demokrasinin ne kadar oturduğunu, vatandaşa ne değin saygı duyulduğunu bir göstergesidir. Bundan nedeniyle da mutluluk duyuyoruz. Fakat seçimlerden biraz vatandaşta yorulduğu için sıkça çoktan çok telaffuz da etmek istemiyoruz. Ama biz AK Parti olarak hazırlıklı bir partiyiz. 24 Haziran seçimlerinden daha sonra zaten birkaç gün içerisinde seçimin değerlendirmesini yapıp kendi içerimizde öz tenkit yapıp fazla açık yüreklilikle de dönüp vatandaşımızla bunu paylaştık” ifadelerini kullandı.

“KEŞKE RAKİPLERİMİZ DE ŞEHİRLERE FAYDALI OLACAK İNSANLARI KOYSALAR”

Yerel seçimlerin hazırlıklarına başladıklarını vurgulayan Özhaseki, “Kongremizden sonradan da lokal seçimlerin hazırlığına başladık. Birçok partide gerçekte 24 Haziran seçimlerinin sonuçları bile daha iki ay daha sonra tartışılabiliyor. Lokal seçimler içeresinde doğrusu herhangi bir ümit verici de ortaya bir şey koymuyorlar. Keşke karşımızdaki rakiplerimiz de fazla daha ciddi bir egzersiz içerisinde olsalar. Şehirlere yardımcı olacak insanları koysalar. Biz kendi işimize bakıyoruz yerel yönetimler birimi olarak biz kendi içerimizde öncesi şehir sorumlularını belirledik doküman sorumlularını belirledik her ilinde fotoğrafını çekmeye arkadaşlarımız devam ediyordu aylardır. Şu Anda biz onları bir defa daha tasdik edeceğiz” biçiminde konuştu.

Özhaseki, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Cumhurbaşkanımız dikkat çekici ettiği bir konu var ama, bu her şeyden fazla manâlı. Bu konuda da o düsturları alt olabilecek ve bizim yüzümüzü hak edecek adaylarımızı belirlemeye çalışacağız. Bu bir gönül belediyeciliğidir. Senelerdir bu ülkede 90’lara dek ideolojik bir belediyecilik baskın olmuştu, sonrasında bizim misyonumuz ve ekibimizin başlattığı bir hizmet belediyeciliği vardı. Sosyal belediyecilik buna eklendi, fazla güzel de oldu. Türkiye’de birçok şeyi için 50 yüzü açığa çıktı. Hoş hizmetler yapıldı, hiç kimse red etmiyor zaten. Hemen bir diğer kavramla aleyhinde karşıyayız. Açıkçası da bu zaten bütün belediye başkanlarının vatandaşla el ele gönül gönüle bir şehri yönetmesi. Pazartesi gününden itibaren şehirlerimizde namzet tespitlerimiz de başlayacağız. Biz bu çalışmalarımızı 1 buçuk aydır devam ettiriyoruz. Ekim ayı sonuna kadar da ciddi raporlar hazırlayıp partinin alacağı ve MYK’nın alacağı kararlar doğrultusunda kurulun önüne getiririz ve orada tartışmaya başlarız diye düşünüyorum. bu vesileyle şüphesiz oysa biz kendi teşkilatlarımızdan yetiştirmiş olduğumuz evlatlarımız varsa onların olmasına gayret ederiz fakat öyle yerler olur ki vatandaşın tercihleri biraz daha farklıdır. Ona da saygı duyarız. Parti dışından da çoğu değerli insanı partimize ağırlama ederek Belediye Başkanı olması için de önerge götürürüz. Bunda hiçbir mahsuru yok. Bu işin aslı esası şehrin dilin iyi diretmek beklentilerini iyi saptamak onlar aleyhinde da saygılı davranın o beklentiye uygun yanıt vermektir tümü bundan ibaret.”

(İHA)