MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şimşek, 17. MÜSİAD EXPO Fuarı’nı Değerlendirdi

MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şimşek, 17. MÜSİAD EXPO Fuarı'nı Değerlendirdi
MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şimşek, 17. MÜSİAD EXPO Fuarı'nı Değerlendirdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, 17. MÜSİAD EXPO fuarını idare heyeti ile değerlendirdi. MÜSİAD il Binasında idare ile bir araya gelen Şimşek, 17. MÜSİAD EXPO fuarının verimli geçtiğini ve Adıyaman’da yatırımcılar olarak projeler namına birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

“BU BAŞARILAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI”

17. MÜSİAD EXPO fuarında hayata geçirilen projelerin hepsinin çok kayda değer olduğunu ve ülkenin geleceği için bereketli bir fuar olduğunun açıklayan Şimşek, “17. MÜSİAD EXPO fuarında MÜSİAD Eski Genel Başkanı Ömer Polat, 404 Firması sahibi Erol Fayda, MÜSİAD Üyesi Cengiz Yalçın’ın fuardaki açtıkları statları ziyaret ettik. Fuarda savunma sanayi yatırımları ile ilgili projeleri gördük. Yan buda bizi gururlandırdı. Savunma Sanayisinde yatırım yapan işyeri statlarını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldık. Savunma sanayisinde ülkemiz iyi bir hamle gerçekleştirdi. Savunma Sistemleri Idare Heyeti Başkanı ve MÜSİAD Mersin önceki dönem Şube Başkanı Hakan Kayacı Ilk yerli ve milli İnsansız Deniz Aracı (İDA) standını ziyaret ettik. Birincil yerli ve milli İnsansız Deniz Aracı’nın denenmesini de izledik. Bu başarılar bizlerin de göğsünü kabarttı.” dedi.

“ADIYAMAN OLARAK BİZİM DE KATILMAMIZ LAZIM”

Yıldırım konuşmasının devamında, “Fuar da orta boy Organize Sanayi Bölgesi projesi standını ziyaret ettik. Adıyaman olarak bizim 2 sene önce bu nesil orta irtifa organize sanayi ile ilgili projemiz de oldu. Yan bölge olarak bizim burada tutmadı. Talep görmeyince bizde uygulamaya koymadık. Bu cins organize sanayi bölgesi projesi Tekirdağ gibi yerlerde alaka gördü. Tabi fuarda Bingöl balıda yer aldı. Bingöl standını ziyaret ettik. Yan Adıyaman bu dönem balıyla katılamadı. Fuara bir çok yurt dışından işyeri da katıldı. Bu firmalar stant açmadılarsa da katalogları ile stantları gezerek bilgilendirme yaptı ve tanıştılar. Adıyaman olarak biz yan azıcık utangaç, utangaç davranıyoruz. Fakat bizim de katılım sağlamamız gerekli” ifadelerini kullandı.

“BİZ BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ, BERABER YÜRÜMELİYİZ”

MÜSİAD Adıyaman Şube üyelerimizden de projeler bekliyoruz diyen Şimşek, “Adıyaman’daki ürünlerimizi kataloglarla hiç yoktan tanıtmalıyız. Utangaçlığımızı üzerimizden atarak bu nesil fuarları daha fazla önemsemeliyiz. Fuarımız 4 gün sürdü. Dolu batmış geçti. Ben bu fuarda onurlandım gururlandım. Bu tür fuarlar 2 yılda bir yapılıyor. İnşallah Adıyaman olarak gelecek fuara daha çok katılım sağlarız. MÜSİAD Türkiye’nin en yaygın etkin STK’sı konumundadır. Dış Hesaplı İlişkiler Kurulu (DEİK)’i MÜSİAD olarak yut dışı pazarlarını da iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yan bize üyelerimizden istek gelmez ise bizler de MÜSİAD Adıyaman şube olarak bir şey yapamıyoruz. Çünkü üyelerimizin neler düşündüğünü bilemeyiz. Gelip bize projelerini sunarlar ise bizler de elimizden gelen yardımı yaparız. Biz birlikte hareket etmeliyiz, beraber yürümeliyiz” diye konuştu.