MIT TIR’ları Davasında Şahit Sıfatıyla Açıklama Veren Eren Erdem, Bülent Tezcan’ın Adını Verdi

MIT TIR'ları Davasında Şahit Sıfatıyla Açıklama Veren Eren Erdem, Bülent Tezcan'ın Adını Verdi
MIT TIR'ları Davasında Şahit Sıfatıyla Açıklama Veren Eren Erdem, Bülent Tezcan'ın Adını Verdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“MIT TIR’ları belgelerini bana Bülent Tezcan verdi” diyen eski CHP’li milletvekili Eren Erdem şahit sıfatıyla açıklama verdi. Erdem, MITOS TIR’ları belgelerini elde etmek için CHP’nin Genel Merkezi’nde Bülent Tezcan’la görüştüğünü belirterek, Tezcan’ın belgeleri kargo ile kendisine aktardığını ifade etti. Evrakların ‘Gizli’ ibareli belgeler olduğunu söyleyen Erdem, belgeleri hiç kimseye vermediğini ve paylaşmadığını aktararak yıkım ettiğini belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, Erdem’in 22 Mayıs 2018 tarihinde bir televizyon programında MIT TIR’larıyla ilgili açıklamaları üstüne jet hızıyla soruşturma başlatmış, Erdem’i ‘şahit’ sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.

İşte Erdem’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Murat Çağlak ve Fahri Tosun tarafından alınan ifadesinden satırbaşları:

“Bildiğimi dürüst söyleyeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim. 2014 yılında özgürlük gazeteci olarak çalıştığım dönemde, CHP Milletvekili Bülent Tezcan, kamuoyunda ‘MIT TIR’ları olarak bilinen olayla ilgili televizyonda basın açıklaması yapıyordu. TIR’larla ilgili belgelerin elinde olduğunu sallayarak göstermişti. Ben bu haberi izledikten sonra gazeteci olmam sebebi ile anında Ankara’ya gittim. Bülent Tezcan ile CHP Genel Merkezi’ndeki odasında görüştüm. Israrla bu belgeleri istedim. Tezcan, bu belgeleri sonra kargo ile yolladı.

SICACIK YAZIYORDU

Belgeleri gördüğümde tümü kağıda basılmış evraklardı. Üzerlerinde sicacik ibaresi vardı. İçerisinde jandarmanın TIR’ların içerisinde ne olduğunu gösteren tutanakları, kamyon şoförlerinin ifadeleri, fezleke biçiminde soruşturma ile ilgili evraklar vardı. Kendime ait Twitter hesabımdan ‘tutanakları okudum, eğer iddialar doğru ise durum çok vahim’ biçiminde twitler attım.Ben herhangi bir yerde bu evrakları paylaşmadım. Hiç kimseye vermedim. Yalnızca ismini devretmek istemediğim bir gazeteci arkadaşım evraklara baktı. Fakat bir örnek almasına ya da resim çekmesine müsaade etmedim. daha sonra evrakları imha ettim. Yalnızca birkaç sayfası bende kaldı.

“BİR BASKIN BANA ULAŞTI”

Geçtiğimiz Mayıs ayında ismini tahsis etmek istemediğim bir sosyal demokrat olan halen görevdeki bir başat bana ulaştı. ‘Seni MITOS TIR’ları belgesini Fetullahçılardan aldı diye tutuklayacaklar, bununla ilgili bir izah etme yapsan iyi olur’ diyerek cana yakın bir telkinde bulundu. Bunun üstüne Pozitif TV’de çalışan Ezo isimli spiker beni telefonla aradı ben de söz konusu konuşmayı gerçekleştirdim. Bu açıklamalar doğrudur. Bülent Tezcan’dan tedarik ettiğim ‘MITOS TIR’ları’ dosyası diye bilinen evrakın başka kimlere verildiğini bilmiyorum.”