Milyonlarca Vasıta Sahibini İlgilendiriyor! 2019’da Trafik Sigortasına Zam Yok

Milyonlarca Araç Sahibini İlgilendiriyor! 2019'da Trafik Sigortasına Zam Yok
Milyonlarca Araç Sahibini İlgilendiriyor! 2019'da Trafik Sigortasına Zam Yok
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı (İSAD) Turusan Bağcı, yapmış olduğu açıklamada trafik sigortasına 2019 senesinde yeni bir zam yapılmayacağını deklare etti.

“SİGORTA ŞİRKETLERİ 9 AYDA 75 MİLYON TL ZARAR ETTİ”

Bağcı, mevzuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmede, “2019 senesinde trafik sigortası tutarları artmayacak. Trafik sigortasında sigorta şirketleri 2018 senesinde birincil 9 ayda takriben 75 milyon TL zarar etti. Yıl sonunda 100 milyon TL civarında… Sigorta şirketlerinin enflasyondaki çoğaltma, yedek parça ve işçilik fiyatlarındaki artma sebebiyle trafik sigortasında hükümetin belirtilmiş bir çoğaltma yapmasını bekliyorduk bu olmadı” diye konuştu.

13 MİLYONDAN FAZLA TAŞIT KAZAYA KARIŞTI

Sözcü’ye açıklamalarda bulunan Bağcı, 2018 yılının ilk 9 ayında ortalama 14 milyar TL’lik zarar oluştuğunu söylerken 13.6 milyon taşıtın kazaya karıştığını söylemiş oldu. Bağcı, “İyi sürücü ile fena sürücü arasındaki fiyat prim farkı devam ediyor. İyi sürücüler ödüllendirilirken fena sürücüler yüksek prim ile cezalandırılmaya devam ediliyor. 2018 senesinde her ay trafik sigortası primleri yüzde 1.5 artıyordu buna devam edilecek” ifadelerini kullandı.