MHP’den 5 Bin Sancak Dağıtımı

MHP'den 5 Bin Sancak Dağıtımı
MHP'den 5 Bin Sancak Dağıtımı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Malatya il teşkilatı göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında 5 bin Türk Bayrağı dağıtıldı.

MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar’ın koordinesinde, Kadın kolları biriminin müşterek düzenlediği faaliyet ile 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, esnaflara ve vatandaşlara 5 bin bayrak dağıtımı gerçekleştirildi.

Göreve geldiği günden bu yandan MHP Malatya teşkilatlarında birlik ve beraberlik kavramını işleyen İl Başkanı Avşar, tüm teşkilat birimi ile birlikte sancak dağıtımı gerçekleştirdi. Sancak dağıtımına, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Ayla Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan, Kadın Kolları birimi, il ve ilçe yönetimleri katıldı.

Bayrak dağılma öncesi bir söylev yapan MHP Malatya İl Başkanı Avşar, “30 Ağustos 1922’de Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan bu galibiyet, yeni Türk Devletinin diplomatik ve siyasi alanda elde edeceği büyük başarıların temelini teşkil etmiştir. Dumlupınar’da yapılan Büyük Taarruz’la Anadolu topraklarında devamlı işgaller son bulmuş, büyük mücadele 30 Ağustos Zaferi’yle taçlanmıştır. Türk Milleti, bağımsızlığından katiyen ödün vermeyeceğini tüm gücüyle bütün dünyaya haykırmıştır. MHP Malatya olarak bizlerde bu anlamlı günde esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza Türk Bayrağı dağıtarak perçinleştirmek istedik” ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise “Milliyetçi Hareket Partisi Hanımefendi birimimizde sevdası olduğumuz bayrağımızı vatandaşlarımıza dağıttık. Beni üzen bir durum biz bu bayrağa zorunlu hassasiyeti göstermediğimizi birkaç esnaf arkadaşımızın mahsus ya da bilmeyerek asmadığını gördük. Kendilerine bayrak ibraz ettik. Yılda 4 kere ulusal bayramlarımız var. Bayramlardaki hassasiyetimizi duygularımızı uygulamak amacıyla bayraklarımızı asalım sahip çıkalım. Bu sancak var ise biz varız. Bu bayrak varsa esnaflar var, eğer bu bayrak varsa Türk Milleti var. 30 Ağustos galibiyet bayramı milletimin ilk hürriyet ve istiklal eseridir. Bu eser Mustafa Kemal Atatürk’ün nutkunda da geçmiştir. Bu eseri yalnızca ve sadece Türk Milleti yapmıştır. daima ilelebet sürecek bir eserdir. Cümbür Cemaat bayrağına sahip çıksın. Hürmet göstersin. Bu sancak var ise Türk milleti var. Huysuz takdirde bayrağımıza itibar göstermezler ise biz kendilerine gerekli itibarı gösteririz” diye konuştu. – MALATYA