MHP İzmir İl Başkanı: ‘Cumhur İttifakı Zillet İttifakına Üstün Gelecektir’

MHP İzmir İl Başkanı: 'Cumhur İttifakı Zillet İttifakına Üstün Gelecektir'
MHP İzmir İl Başkanı: 'Cumhur İttifakı Zillet İttifakına Üstün Gelecektir'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifaka gideceğinin açıklanmasının peşinde, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “İttifakın başarılı olacağına inanıyorum. İzmir’de Cumhur İttifakı zillet ittifakına karşı üstün gelecektir” dedi.

Günlerdir Cumhur İttifakının yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği merak edilirken, Devlet Bahçeli yol haritasını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin bir araya gelip, yerel seçimlerde daha önce bittiği açıklanan ittifakı baştan ele almıştı. Görüşmelerinde AK Parti ve MHP’nin bir takım büyükşehirlerde ittifaka gideceği belirtilmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün Mart 2019’da yapılacak lokal seçimlerde İzmir ile birlikte İstanbul, Ankara’da aday çıkarmayacaklarını açıkladı.

“Cumhur İttifakı, zillet ittifakın karşı üstün gelecektir”

Konuyu ilişkin açıklamalarda yer alan MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sözlerini hatırlatarak, “İzmir’de büyükşehir adayı çıkarmayacağız, yalnızca ilçe belediyelerinde namzet çıkartacağız. Dolayısıyla büyükşehir için Cumhur İttifakı’nın çıkartacağı adayı destekleyeceğiz. İttifakın başarılı olacağına inanıyorum. İzmir’de Cumhur İttifakı, zillet ittifakına aleyhinde üstün gelecektir” dedi.

Nihat Zeybekci desteklenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi namzet göstermesi bekleniyor. Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP ile durumu değerlendirecek olan AK Parti’nin yakın zamanda İzmir adayını açıklaması bekleniyor. Eğer aday gösterilirse Nihat Zeybekci ayrıca AK Parti’nin hem de MHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak. – İZMİR