MHP İl Başkanından Kağıt Zammı Açıklaması

MHP İl Başkanından Kağıt Zammı Açıklaması
MHP İl Başkanından Kağıt Zammı Açıklaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Gaziantep İl Başkanı Muzaffer Çelik son dönemde gündeme gelen kağıt zammı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Kağıda gelen zamlarla birlikte bir çok ilde yayın yapan yerel gazetelerin bir kısmı sayfa sayısını azaltırken, bir kısmı da renkli zorlama yerine siyah beyaz baskıya geçmişti.

Bu konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen MHP Gaziantep İl Başkanı Muzaffer Çelik, toplantıdan önce Oğuzeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere ve Karkamış ilçesinde Fırat Nehri’nde boğularak hayatlarını kaybeden Özpolat kardeşlere rahmet diledi.

Çelik kağıt zammı ile ilgili, idareli tedbirler noktasında basın yayın kuruluşlarının gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Çelik, “Basını yayın kuruluşlarının imal girdileri olan kağıt mürekkep kalıp girdilerindeki maliyet artışları zaten fazla zorlama şartlar altında çalışan basın mensuplarımızı ve yayın kuruluşlarını oldukça doğrulamaktadır. Renk çalışmalarını siyah beyaza dönmek zorunda kalan sayfa sayısını azaltmak zorunda kalan kurumlarımızın olduğu uyarı çekmektedir. Idareli tedbirler noktasında basın yayın sektörünün de mutlaka göz ardı edilmemesi gerektiğini de düşünmemekteyiz. Bu konuda ne üzerimize ne düşerse gereğini gerçekleştirmek isteriz. Her daim sesimiz olan ve şehrimizin hizmetinde olan basın kuruluşlarına bizlerde bu baskı günlerinde desteklemek isteriz” diye konuştu. – GAZİANTEP