MHK, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya Kararını Açıkladı!

MHK, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya Kararını Açıkladı!
MHK, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya Kararını Açıkladı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yusuf Namoğlu başkanlığında bir görüşme gerçekleştiren MHK, FIFA hakemleri Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya’ya VAR sistemi performanslarını tatmin edici görmemesi nedeniyle ikinci bir değerlendirmeye kadar tesadüf hakemliği ile VAR görevleri verilmemesine karar verdi.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında oynanan Galatasaray-Atiker Konyaspor maçı 1-1 sonuçlanmış, Konyaspor’un lehine bahşedilen penaltı kararı ise taraflı objektif herkesin büyük tepkisini çekmişti.

Maçın 87. dakikası dakikasına Atiker Konyaspor ’a 1 puanı getiren penaltı pozisyonunu inceleyip, orta hakem Hüseyin Göçek ile Video Muavin Hakem (VAR) Halis Özkahya arasındaki konuşmaları dinleyen MHK yönetimi, bugün gerçekleştirdiği toplantının arkasında kararlarını açıkladı.

İşte MHK toplantısından çıkan karar neticesinde yapılan izah etme:

“Süper Ligimizin 13 haftasına ait müsabakalar, bilhassa Galatasaray – Konyaspor karşılaşmasının hakemleri ile Video Muavin Hakemliği ( VAR ) görevini yürüten hakemlerimizin performansları, Merkez Hakem Kurulumuz tarafından tüm detayları ile değerlendirilmiştir.

Kurulumuz, uygulamaya başladığı tarihten itibaren UEFA’nın takdirini şampiyon, Türkiye Futbol Federasyonumuzun büyük katkılarıyla hakemliğin ve futbolun gelişimine fayda sağlayacağına inandığımız VAR sisteminin, sağlıklı gelişmesini yasaklayıcı olumsuzluklara aleyhinde her türlü tedbiri almakta kararlıdır.

Hakemlerin sahadaki fazla kritik keskin hatalarını çözmekle yükümlü sistemin, VAR Protokolü kuralları dikkate alınmaksızın uygulanması ve bunun alışkanlığa dönüşme endişesi de kabul edilemez.

Bu bağlamda kurulumuz, söz konusu müsabakada karar ile başvuru sorumluğu olan FIFA hakemlerimizden Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya’ya VAR sistemi performansları yeterli bulunmadığından ikinci bir değerlendirmeye kadar müsabaka hakemliği ile VAR görevleri verilmemesini uygun bulmuştur.

Hem, diğer profesyonel lig müsabakalarının gerek gösterme ve gerekse gözlemci raporlarının incelenmesi sonucunda kurulumuz, siyah-beyaz kusur zarfında değerlendirdiği hakemlerin de farklı alanlara yönlendirilmiş periyotlarda dinlendirilmesine karar vermiştir.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıda kaydırın.