Mevkidaşı Patent Albayrak ile Buluşan Fransa Define Bakanı: Türkiye’nin İstikrarı Avrupa’nın Yararına

Mevkidaşı Patent Albayrak ile Buluşan Fransa Define Bakanı: Türkiye'nin İstikrarı Avrupa'nın Yararına
Mevkidaşı Patent Albayrak ile Buluşan Fransa Define Bakanı: Türkiye'nin İstikrarı Avrupa'nın Yararına
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi temaslarda bulunmak üzere Fransa’ya gitti. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Fransa Finans Bakanı Bruno Le Maire ile görüştü. 1 saat süren görüşmenin arkasından birincil sözü bölge La Maire, ilk olarak ABD’nin Türkiye ve Avrupa’ya karşın hileli yaptırımların görüşüldüğünü belirtti.

BAKAN LA MAİRE: ÇOK KAYDA DEĞER BİR GÖRÜŞMEYDİ

Türkiye’deki durumun istikrara kavuşması Avrupa ve Türkiye’deki herkesin çıkarına. Türkiye’nin mümkün olan her türlü araçla yapı reformlara devam etmesi yaşamsal önemde. Bu yüzden Fransa ve Türkiye görüşmeleri çok kayda değer bir görüşmeydi.” ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak’ın konuşmasından satırbaşları:

Ekonomimize olan saldırılarda Fransa tarihi duruş sergiledi. İki müttefik ülke olarak müşterek hareket etme kararı aldık. 14 milyar dolarlık ticaret hacmimizi 20 milyar dolara taşımak istiyoruz.

“DOLAR GÜVENİLİR DEĞIL, EURO ÖNEM KAZANIYOR”

İki müttefik ülke olarak müşterek hareket etme kararı aldık. Fransa bu sağlığa zararlı adımlar aleyhinde dostluğunu esirgemedi. İki ülkenin ticari idareli hacmi dediğimiz 14 milyar euro olan hacmi 20 milyar euroya çıkarmayı konuştuk. Atılan adımlar Amerika’nın itibarını zedelediği gibi yalnızlaştırdı. Dolar, küresel ticarette güvenilir bir çalgı olma özelliğini kaybetti. Euro ile ticareti ileri nakliye konusu tartma kazanıyor.

“BİRLİKTE HAREKET ETME KARARI ALDIK”

Türkiye olarak bu süreçte Dünya Ticaret örgütü anlaşmaya uymayan vergiler konusunda Dünya Ticaret Örgütü konusunu ele aldık. Birlikte hareket etmek iki ülkenin çıkarına olacağı fazla açıktır. İran konusunu konuştuk. Türkiye bölgedeki kararlı liman olan çok nadir ülkelerden biridir. Bugün bir defa daha bunu ortaya koyduk fakat Amerika ve İran konusunda da aynı konuda düşünüyor ve birlikte hareket etme kararı aldık.