Meteoroloji uyardı: Önce yağmur, sonradan kar geliyor

Meteoroloji uyardı: Önce yağmur, sonradan kar geliyor
Meteoroloji uyardı: Önce yağmur, sonradan kar geliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin, yarından itibaren batı kesimlerden başlayarak, Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi ve hava sıcaklıklarının artması öngörülüyor.

PERŞEMBE BALKANLAR’DAN SOĞUK HAVA GELİYOR

Buna karşın, perşembe gününden itibaren, Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava dalgası ile birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması, kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

öte yandan, yarın Ege Bölgesi’nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın öğleden sonradan Muğla’da fazla kaslı, İzmir, Açık Fikirli ve Denizli çevrelerinde kaslı olacağı varsayım ediliyor. Olası ani su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış derhal adaleli rüzgar gibi olumsuzluklara karşısında dikkatli ve itinalı olunması siklet taşıyor.

HAFTA SONUNA DOĞRU KAR BEKLENİYOR

Yağışların batıdan başlayarak hafta sonuna kadar bütün yurtta görüleceği varsayım ediliyor. Haftanın birincil yarısında yağmur ve sağanak biçiminde gelecek yağışların, hafta sonuna dürüst iç bölgelerde yüksek kesimlerden başlayarak karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi öngörülüyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir ’de hafta ardına kadar her gün aralıklarla yağmur ve sağanak biçiminde yağış meydana geleceği belirtiliyor. bununla birlikte yeni haftanın birincil yarısında ilk olarak Kıyı Ege, Marmara’nın batısı ve Batı Akdeniz’de lokal olarak kuvvetli sağanak ve gök şamatacı sağanak varsayım ediliyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara aleyhinde tedbirli ve itinalı olunması gerekiyor.

MARMARA, ILIK VE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Alan Varsayım ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya kadar, son değerlendirmelere tarafından, Marmara Bölgesi’nde, yarından itibaren batı kesimlerinden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girerek hava sıcaklıklarının artması bekleniyor.

Bölgede 29 Kasım Perşembe gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk hava ile sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği varsayım ediliyor.

Haftanın birincil yarısında yağmur ve sağanak şeklinde meydana gelecek yağışların hafta sonuna dürüst yüksek kesimlerden başlayarak karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAFTA ARDINA KADAR YAĞIŞLI

İstanbul genelinde hafta ardına kadar her gün aralıklarla yağmur ve sağanak yağış görülecek. aynı zamanda yeni haftanın birincil yarısında Marmara’nın batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı öngörülüyor.

Yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşısında tedbirli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımlayacağı jurnal varsayım raporları ve uyarıların peşine düşüp takip edilmesi istendi.