Meslek Makinelerinden Bıktı 100 Bin Dolarlık ‘Ejder Meyvesi’ Üretimine Girdi

Meslek Makinelerinden Bıktı 100 Bin Dolarlık 'Ejder Meyvesi' Üretimine Girdi
Meslek Makinelerinden Bıktı 100 Bin Dolarlık 'Ejder Meyvesi' Üretimine Girdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya yaşayan 3 çocuk babası 54 yaşındaki Ramazan Delibaş, 20 yıl önce memleketi Erzurum’dan inşaat işine girmek üzere Antalya’ya taşındı. Antalya’da 20 sene boyunca inşaat sektöründe çalışan ve mesleğinden bunalan Delibaş, Antalya’da örtü altı mahsul yetiştiriciliğinin merkezi Aksu ilçesinde 7 bin metrekare bir alan kiraladı. Delibaş, yanında İranlı 2 çocuk babası Ali Rıza Hüseyni’yi de ortak olarak aldı. Ortağı ile 7 bin metrekare alan için 100 bin dolar yatırım yapan ikili, bir dizi görüşmeler gerçekleştirdikten sonradan “ejder meyvesi” olarak bilinen pitaya üretimi yapmaya karar verdi.

“5 ÜLKEDEN 9 BİN FİDAN GETİRTTİ”

İki karşılıklı 25 yıllığına kiraladıkları kapalı bölge için 5 ülkeden 9 bin fidan getirtti. Fidanları toprakla buluşturan ve yaklaşık bir metre boyunu alan pitayaların meyve vereceği günü dört gözle bekleyen iki iki taraflı, günün büyük bir bölümünü pitayaların içerisinde geçiriyor. Dondurma imalatı, salata ve hap sanayisinde kullanılan, ağırlığı 300 gramdan bir kilograma dek çıkabilen tropikal meyveyi 7 dönümlük alanda yetiştirmeyi düşünen ortaklar, ihracat yapmayı da istiyor.

“IŞ MAKİNELERİ BİZİ FAZLA YORDU”

Yatırım süreci hakkında bilgi veren Ramazan Delibaş, “İranlı bir ortağım ile öteki mesleklerimizi bir kenara bıraktık. Antalya iklimine ahenk sağlamış olan pitaya yetiştirmeye karar verdik. 7 bin metrekare kapalı bölge 9 bin fidan diktik. Bir yıl sonradan meyve vermeye başlayacak. Allah izin verirse 25 yıl bu ağaçlarımız bize meyve verecek. Fidanları 5 bambaşka ülkeden getirdik. Tamamı intibak sağladı. Can Sıkıntısı olacağını düşünmüyorum. Mayıs-Haziran gibi meyveleri toplarız. Şeker hastası ve kanser hastaları için iyi bir meyve olduğunu biliyoruz. Domates geliştirmek istemedim. Kimsenin yapmadığı bir işi gerçekleştirmek istedim. Daha önce inşaat işi yaptım. Meslek makineleri bizi fazla yordu” açıklamasında bulundu.