Mersin’de Üretilen Bakla Irak’a İhraç Ediliyor

Mersin'de Üretilen Bakla Irak'a İhraç Ediliyor
Mersin'de Üretilen Bakla Irak'a İhraç Ediliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’in Silifke ilçesinde sezonun başlamasıyla birlikte üreticiler özenle yetiştirdikleri baklayı hasat etmeye başladı. Hasat edilen ürünler ilçedeki Atayurt Hali’ne getiriliyor. Burada özel paketlenen ürünler, Irak’a gönderiliyor. Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, üreticiden baklanın kilogramının 6 liradan alındığını söyledi.

BİN DÖNÜM ARAZİDEN 500 TON BAKLA HASADI

İhraç edilecek baklanın özel olarak paketlendiğini açıklayan Türer, bakla fiyatının iyi olmasının üreticiyi sevindirdiğini belirtti.Bu yıl bin dönüm araziden takriben 500 ton bakla hasat edileceğini vurgulayan Türer, bunun yarısının Irak’a ihraç edileceğini, kalan kısmının ise iç piyasada tüketileceğini kaydetti.

EMEKLERİN KARŞILIĞI ALINACAK

Türer, fiyatların bu şekilde gitmesi halinde çiftçilerin emeklerinin karşılığını alacaklarını açıklama ederek, “Bakla vitamin açısından zengin olduğu için Türk mutfağının vazgeçilmezleri aralarında yer alıyor. Bilhassa Çukurova bölgesinde yaygın olarak üretimi yapılan bakla, keza taze ayrıca de kuru olarak tüketilebilen bir sebze. Bölgemizde üretilen baklanın çoğunluğu İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderiliyor. Dileğimiz, fiyatların sezon baştan başa iyi olup çiftçimizin yüzünün gülmesi.” diye konuştu.