MEB ’in 100 günlük eylem planı

MEB ’in 100 günlük eylem planı
MEB ’in 100 günlük eylem planı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ’nin 400 projeyi taşıyan 100 günlük eylem planını geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladı.

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) da Twitter hesabı üzerinden, kendi 100 günlük hedeflerini duyurdu.

MEB ’in hedefleri arasında her okula 1 polis memuru, tam gün eğitim görebilen öğrenci oranının yüzde 68 ’den yüzde 71 ’e çıkarılması gibi maddeler bulunuyor.

OKULLARA POLİS MEMURU

Bütün okullarda bütün gün eğitim gören öğrenci oranı yüzde 68 ’den yüzde 71 ’e yükseltilecek.

700 eğitim kurumu daha Şehir Halkı Emniyet Idare Sistemi ’ne entegre edilecek. Güvenlik önceliği olan 30 bin okuldan başlayarak, her okula en az 1 polis memuru görevlendirilecek.

YABANCI DİL İÇİN YENİ USUL

Öğretmenlerin mesleki ehliyet ve liyakatini güçlendirmek için yüksek lisans oranı artırılacak. Eğitim yöneticiliğinde profesyonel sisteme geçilecek. Tanıdık Olmayan dil eğitimini etkili şekilde verebilmek için, hem öğretmenlere hem de öğrencilere yönelik yeni yöntemler devreye alınacak.

ÖĞRENCİ DAHA YAKINDAN PEŞINE DÜŞÜP TAKIP EDİLECEK

Mektep öncesi eğitiminden üniversiteye dek her aşamada öğrencilerin alaka, kabiliyet ve becerilerinin gelişimini izlemek ve yol göstermek için yeni bir sistem kurulacak. Her okulun kendi şartları içinde geliştirilmesini sağlamak için kriterler belirlenecek, destekler buna göre sağlanacak.

MEB ’in 100 günlük eylem planı

BILGI SİSİTEMİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Bakanlığın yapısını, mevzuatını ve insan kaynağını bitmiş yapılandırmak için büyük bir veri sistemi oluşturulacak.

Mesleki eğitimde organize sanayi bölgeleri ve üniversitelerle işbirliği güçlendirilecek. Ölçme ve değerlendirme sistemini milletlerarası sıralamalarda kuvvetlendirmek için gereken adımlar atılacak.