İran ATR’den 5 uçak daha teslim aldı

İran ATR'den 5 uçak daha teslim aldı
İran ATR'den 5 uçak daha teslim aldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın ATR şirketinden sipariş ettiği “ATR72-600” tipi 20 gezgin uçağından 5’i daha, Tahran’da bulunan Mehrabad Havalimanı’na iniş yaptı. Uçaklar, İran havayolları şirketi “İran Air”e teslim edildi.

TOPLAM 13 UÇAK TESLİM EDİLDİ

Tahran ile Birleşmiş Milletler Emniyet Konseyi daimi üyeleri (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa) ile Almanya arasında imzalanan nükleer uzlaşma ardından ATR şirketine “72-600” tipi 20 adet uçak siparişi veren İran Air, şu ana değin bu uçakların 13 tanesini teslim aldı.

TRUMP SATIŞ LİSANLARININ İPTAL EDİLECEĞİNİ DUYURMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs’ta ülkesinin İran’la imzalanan nükleer anlaşmadan çekildiğini duyurmuştu. Trump’ın 90 gün içinde İran’a baştan yaptırımlar getireceğini açıklamasının gerisinde ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Boeing ve Airbus’ın İran’a yolcu uçakları satma lisanslarının iptal edileceğini duyurmuştu.

Anlaşmanın Ocak 2016’da yürürlüğe girmesinin gerisinde ABD yönetimi, 1979’dan beri ambargo altındaki İran’a uçak satışı için müsade vermişti. Bu kapsamda ABD’li uçak üreticisi Boeing ve Amerikalı şirketlerle ortaklığı olan Avrupalı uçak üreticisi Airbus, İran ile 40 milyar dolarlık anlaşmalar yapmıştı.