Manisa’da genç adam nikah günü hayatının şokunu yaşadı

Manisa'da genç adam nikah günü hayatının şokunu yaşadı
Manisa'da genç adam nikah günü hayatının şokunu yaşadı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bekar olan İsmail Çay (27), isminin Zeynep Bozkurt olduğunu söyleyen bir kişiyle aileleri vasıtasıyla tanıştı.

Nehir, gönlünü de kadına kaptırınca babasının, “mürüvvetini bundan böyle göreyim” sözleri aklına geldi ve başına geleceklerden habersiz evlenmeye karar verdi. Olayların seri gerçekleşmesiyle anında nikah tarihi alındı. Damat İsmail Çay ve ailesi, bu duruma oldukça mutlu oldu ve anında hazırlıklara başlandı.

100 BİN LİRALIK HARCAMA YAPTI

Çay ’ın ailesi, oğlunun evlenebilmesi için hiçbir masraftan kaçınmadı. Her şey en ince ayrıntısına değin düşünüldü ve damadın ailesi 100 bin lira masraf yaptı. Nikah tarihi ise 26 Ağustos olarak belirlendi, gün gelip çattı. Nikah için bundan böyle her şey hazırdı. Misafirlerin gelmesiyle de tören başladı. Damat İsmail Dere ve ailesi düğünde her şeyden habersiz doyasıya eğlendi. Takı merasimi esnasında da geline 60 bin lira bedel altın takıldı.

Manisa'da genç adam düğün günü hayatının şokunu yaşadı

HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Damat, düğün bittiğinde ise gelinin akrabalarını göremedi; diğer taraftan takılan takılar da ortada yoktu. Düğündeki misafirler de ne olup bittiğine bir türlü manâ veremedi. İsmail Çay, dolandırıldığını anladı ve anında durumu jandarmaya bildirdi.

BAĞIMSIZLIK BIRAKILAN KADIN İZİNİ KAYBETTİRDİ

Düğün yerine gelen jandarma ekipleri, derhal sahte ismi Zeynep Bozkurt olan kadını gözaltına aldı. Kemaliye Jandarma ekipleri kadar ifadesi alınan bayan, peşinde da Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığı ’na sevk edildi. Kadın, burada yapılan tahkikatların arkasından serbest bırakıldı.

Dolandırıcı bayan, sonradan da izini kaybettirdi. Damat, isminin Zeynep Bozkurt olmadığını öğrendiği kadının bağimsizlik bırakılması ve arkasında da takılarla birlikte kayıplara karışan akrabalarının yanına giderek izini kaybettirdiğini öğrenmesiyle ikinci bir şoku yaşadı.

“KARŞI TARAFIN DOLANDIRICI OLDUĞUNU BİLMİYORDUK”

Düğün merasimi için yaklaşık 100 bin lira para harcadığını ve düğün merasimine hayatlarında bir defa yaşadıkları için dikkatle hazırlandıklarını dile getiren güvey İsmail Çay, düğünün sona ermesinin arkasında yaşadığı şokla neye uğradığını şaşırdığını açıklama ederek, “Babam mürüvvetimi görmek istiyordu. Aileler vasıtasıyla görüştük, evlenmeye başvurduk, nikahımız kıyıldı ve düğünümüz başladı. Düğünün sona ermesinin peşinde aleyhinde tarafın hilebaz olduklarını bilmiyorduk. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın; hak yerini bulsun.” dedi.