Erdoğan’dan Ulusal Eğitim Bakanı’na Dershane Talimatı: Bu Kere Belli Kapatın

Erdoğan'dan Ulusal Eğitim Bakanı'na Dershane Talimatı: Bu Kere Belli Kapatın
Erdoğan'dan Ulusal Eğitim Bakanı'na Dershane Talimatı: Bu Kere Belli Kapatın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ‘tek ders kursu’ adı aşağıda açılan merdiven altı dershanelerin kapatılması talimatını verdi. Ulusal Eğitim Bakanlığı, ikinci defa kaçak dershanecilik yapan kurslara ilişkin teftiş ve kapatma operasyonu başlattı.

RASLANTI ÖĞRENDİ

Başkan Erdoğan, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in oğlu Doğan Ertuğrul Halisdemir’in sınava hazırlık için dershaneden geldiğini söylemesi üzerine merdiven altı dershaneciliğin hala devam ettiğini öğrendi.

“BU KEZ BELIRLI KAPATIN”

Sabahtan Gazetesi’nden Safure Cantürk’ün haberine göre; Dershanelerin tekrar ailelerin parasını sömürmeye başladığını öğrenen Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nı arayarak “Hani kapanmıştı bu dershaneler. Bu kere muhakkak kapatın bu dershaneleri” diye talimat verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kursların kapatılması için egzersiz başlattı.

KAPATILMA SÜRECİ BAŞLATILACAK

Tek ders kursu adı altında MEB’den müsade bölge tüm merkezlerin sınava hazırlık olarak dershanecilik yaptıkları saptandı. Ailelerin bu yıl kurslara ücretleri ödedikleri ve öğretmenlerle anlaşma yapıldığı için MEB, gelecek yıl için ailelere bu kurslara çocuklarını göndermemeleri duyurusu yapılacak. Merkezlerle ilgili idari işlem yapılarak kapatılma süreci başlatılacak.