Maduro suikastten muhalefeti sorumlu tuttu

Maduro suikastten muhalefeti sorumlu tuttu
Maduro suikastten muhalefeti sorumlu tuttu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, televizyon kanalında yaptığı açıklamada, suikast girişiminin ardındaki bağlantılı olup tutuklanan 6 kişinin ifadelerine bakıldığında Kolombiya’da sürgünde yaşamış muhalefet lideri Julio Borges’in bu olaydan sorumluluk sahibi olduğunu öne sürdü.

“İFADELER BORGES’İ GÖSTERİYOR”

Bahşedilen ifadelerin Borges’i dikkat çekici ettiğini söyleyen Maduro, “Bahşedilen birkaç ifade Julio Borges’i muhabere ediyor. Soruşturmalar da böylece.” dedi.

MİLLETVEKİLİ DE ŞÜPHELİLER ARASINDA

Maduro keza, sosyal medyadaki görüntülerde polis tarafından tutuklandığı görülen muhalefet milletvekili Juan Requesens’in de isminin şüpheliler aralarında olduğunu aktardı.

SUİKAST ANININ TTİ

Yaklaşık iki saat sunum yapan Maduro, şüphelilerin videoları ve patlayan droneların fotoğraflarını paylaştı.

Maduro suikastten muhalefeti sorumlu tuttu

SUİKASTÇILARIN YAKALANMASI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Suikast girişiminde yaralanan askerlerin şapkalarını da elinde tutan Maduro, ABD ve Kolombiya’daki yetkililere zorunlu delilleri sunacaklarını, bu olayı düzenleyen ve finanse edenlerin yakalanması için meslek birliklerini isteyeceklerini kaydetti. sırası gelmişken Sosyalist Parti lideri ve Milli Meclis Başkanı Diosdado Cabello, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Borges ve Requesens’in dokunulmazlıkları olduğunu oysa bu konuda yeni bir yasa tasarısı hazırlayacaklarını belirtti.

TİŞÖRT GİYEN ASKERLER

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas’ta bir törende konuşma yaptığı sırada patlayıcı yüklü dronelar ile hücum düzenlenmişti. Maduro’nun yara almadan kurtulduğu saldırıda 7 asker yaralanmıştı.

Kendilerine “Tişört Giyen Askerler” adını veren bir grup, Twitter’da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.