Lise mezunu genç, kendi arabasını yaptı

Lise mezunu genç, kendi arabasını yaptı
Lise mezunu genç, kendi arabasını yaptı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derinkuyu Meslek Lisesi mezunu 20 yaşındaki Ali Özdemir, tarlaya gidip ulaşmak ve günlük işlerde uygulamak amacıyla kendisine araba yapmaya karar verdi.

Evinin bahçesindeki profiller, motosiklet ve demir parçalarını kullanarak 8 bin lira maliyetle kendi arabasını üreten Özdemir, köylünün yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Özdemir, yaptığı açıklamada, piyasadaki arabaları sevmediği için kendi aracını üretmeye karar verdiğini bildirdi.

“KENDİ İSTEKLERİME GÖRE ÖZELLIK EKLİYORUM”

Senelerdir kendi arabasını yapma fikrinin olduğunu aktaran Özdemir, “İmkansızlıklar sebebiyle bugüne dek yapamamıştım. İmkanlarım el verince arabamın üretimine başladım. İki ayda yürür ışık halkası getirdim. şu anda da geliştirme aşamasındayım. Diğer arabaları sevmiyorum. Onların hiçbir özelliği yok. Kendi isteklerime kadar özelliklerini ekliyorum.” dedi.

“10 BEYGIR GÜCÜNDE”

Özdemir, aracın yapım süreci hakkında, şu bilgileri verdi:

“Adamakıllı demirden yaptım. Profil bükülme makinem olmadığı için keserek, kaynatarak yaptım. Motosiklet motoru kullandım. Takriben 10 beygirlik gücü var. 5 ileri 5 geri vitesi var. Motosikletlerde geri vitesi olmadığı için onu sonradan ekledim. 300 kilogram ağırlığında. Adamakıllı bitikten daha sonra 500 kilo olacak. 1,5 metre yüksekliğinde ve 118 santimetre genişliğinde. Petek ve soğutma sistemleri olacak. Düz yolda 80 kilometre hıza ulaşıyor.”

Lise mezunu genç, kendi arabasını yaptı


“ARAZİDE ÇOK BASIT GİDİYOR”

Arabayı gündelik işlerinde kullandığını bildiren Özdemir, “Arabam 5 kişilik. Tarlaya bu arada, konut işlerini yaparken, ailemle gezmeye bu vesileyle kullanıyorum. Öteki arabalar gibi uzun yola gitmiyor ama tüm işlerimi görüyor. Arazide çok basit gidiyor. Öteki araçların giremediği yerlere kolaylıkla girip çıkıyor. Gömüldüğünde ise kurtarma halatı ile kendi kendini kurtarabiliyor.” ifadesini kullandı.

Özdemir, arabulucu görenlerin fazla şaşırdığını ve nasıl yapıldığını merak edip kendisinden bilgi aldıklarını dile getirdi.

Takviye olunması durumunda daha iyi araçlar yapabileceğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

“Off-road arabulucu ve spor otomobil yapmak istiyorum. Bundan daha büyük, daha minik ve daha dinç arabalar yapabilirim. Sponsor olursa daha iyi ortamlarda daha hoş arabalar yapacağıma inanıyorum.”