Limon Fiyatları Aldı Başını Gidiyor! 10 Lirayı Gördü

Limon Fiyatları Aldı Başını Gidiyor! 10 Lirayı Gördü
Limon Fiyatları Aldı Başını Gidiyor! 10 Lirayı Gördü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen sene Türkiye genelinde 1 milyon 7 bin ton üretimi yapılan limonun fiyatı cep yakıyor. Bahçede kilosu 1 ila 1,5 TL arasında herif bulan limon, tezgahta yaklaşık 10 liraya satılıyor.

VATANDAŞLAR ŞAŞKIN

Türkiye’nin en önemli narenciye imal merkezlerinden biri olan Çukurova’da üretilen limon fiyatları, aldı başını gidiyor. Adana’daki marketlerin manav reyonlarında satışa sunulan limon fiyatı, görenleri şaşkına dönüyor. Vatandaşlar, perakende kilosu 10 liraya yakında olacak olan limon fiyatlarından memnun olmuyor.

DALINDA 1 LİRAYA ALICI BULUYOR

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fidanlarda ve erkenci türde hasadı yapılan limonun boyutuna tarafından dalında 1 ila 1,5 TL aralarında alıcı bulduğunu söyledi.

“ÜRETICI SATIŞI İLE PAREKENDE FİYATI ARASINDA UÇURUM VAR”

Bir Takım marketlerde limonun 9,5 TL’den satışa sunulduğunu gösteren Doğan, “Satışa sunulan bu ürünlerin etiketinde alış fiyatı 5 TL, vergiler 0,73, sevk giderleri 0,12, mağazacılık giderleri de 0,88 TL almak üzere maliyet toplamı 6,73 TL gibi rakamlar yer alıyor. Limonun üretici satışı ile perakende fiyatı aralarında uçurum var. Yüreğir Ovası’nda bulunan narenciye bahçelerindeki diğer limon türünün hasadına ise Eylül ayının başında başlanılacak” dedi.