Edirne’de Cüssesiyle Görenleri Korkutan 1 Tonluk ‘Efe’ 21 Bin Liraya Satıldı!

Edirne'de Cüssesiyle Görenleri Korkutan 1 Tonluk 'Efe' 21 Bin Liraya Satıldı!
Edirne'de Cüssesiyle Görenleri Korkutan 1 Tonluk 'Efe' 21 Bin Liraya Satıldı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeze emrindeki İskenderköy köyündeki çiftlikte Mansur İriş göre yetiştirilen 2 yaşındaki boğa, Kurban Bayramı için satışa çıkarıldı. Montofon cinsi “Efe” adlı boğa, 21 bin liraya satıldı.

1 TONLUK BOĞA 21 BİN LİRAYA SATILDI

Mansur İriş, 10 yıldır hayvancılıkla uğraştığını söyledi. Aile çiftliğindeki 500 büyükbaş hayvandan 100’ünü bu yıl Kurban Bayramı için satışa sunduklarını anlatan İriş, şunları kaydetti:

“Tüm hayvanlarımızı özenle beslemeye, yetiştirmeye çalışıyoruz. Hayvanlarımızı en iyi yemler ve kendi yetiştirdiğimiz yoncayla besliyoruz. Efe, daha 1 yaşındayken öteki hayvanların aralarında cüssesiyle dikkat çekiyordu. Biz de güzel bir kurbanlık olacağını düşündük. 2018 yılının Kurban Bayramı’nda ahırımızın en büyük kurbanı olarak satışa sunduk. 1 tonluk Efe bayram için sahibini, alıcısını buldu, 21 bin liraya verdik, uğurlu olsun.”

“O BENİ SEVERKEN SORUN OLUYOR”

Efe’nin bakımını kendisinin yaptığını anlatan İriş, “Efe çok uysal bir hayvan. Çiftliğe girdiğimde anında anlıyor. Ben onu severken problem değil lakin o beni severken birazcık problem oluyor. Takriben on kat ayrım var aramızda çünkü. giderken bütün vatandaşlarımıza kazasız, belasız, huzurlu bir Kurban Bayramı diliyorum.” diye konuştu.