Kuzey Kore’de barışçıl geçit töreni

Kuzey Kore'de barışçıl geçit töreni
Kuzey Kore'de barışçıl geçit töreni
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kore, kuruluşunun 70’inci yılı dolayısıyla çoğu etkinlik düzenliyor. Büyük bir disiplin aşağı aylarca süren engebeli hazırlıkların arkasından bugün devasa bir askeri geçit töreni düzenlendi. Bu yıl gerçekleştirilen törene ABD ile krize niçin olan füzelerin sergilenmemesi damgasını vurdu.

FÜZELER SERGİLENMEDİ

ABD ile müzakerelerine devamlı Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği ihtişamlı geçit töreninde en kuvvetli silahlarını sergilemekten kaçınması ise dikkat çekti. Bilhassa ABD ile krize niçin olan seyir füzelerini geçitte serilemeyen Kuzey Kore, aynı zamanda askeri araçların büyük bir kısmını da törene getirmedi.

Kuzey Kore'de barışçıl geçit töreni

TRUMP OLUMLU KARŞILADI

Kuzey Kore’nin 70. kuruluş yıldönümü kutlamalarında önceki yılların tersine krize neden olan nükleer füzelerin yer almaması üstüne ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunarak Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’a teşekkür etti. Trump, ” İkimiz herkesin yanıldığını kanıtlayacağız. Birbirini seven iki insanın güzel diyaloğu üstüne değil. ifadesini kullandı.

Kuzey Kore'de barışçıl geçit töreni

Twitter üzerinden bir dizi paylaşımda bulunan Trump, “Kuzey Kore, 70. kuruluş yıldönümünü kutlayan geçit törenini, nükleer füzeleri sergilemeden sahneledi. Tema, uzlaşma ve ekonomik gelişimdi.” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore'de barışçıl geçit töreni