Kurban Bayramı’nda diş sağlığınızdan olmayın

Kurban Bayramı'nda diş sağlığınızdan olmayın
Kurban Bayramı'nda diş sağlığınızdan olmayın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayram ziyaretlerinde diş ağrısı yaşamak istemiyorsanız, diş ipi kullanmayı ihmalkârlık etmeyin. Kurban Bayramı ’nda et ve tatlı tüketiminin artması ile birlikte diş rahatsızlıklarında da çoğalma görülüyor. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, Kurban Bayramı ’nda diş sağlığı ile ilgili tavsiyelerde bulundu…

ET ARTIKLARI ŞİDDETLİ AĞRIYA SEBEP OLABİLİR

Kurban Bayramı ’nda lezzetli et yemekleri ile bol şerbetli tatlılar tüketmek adettir. Eğer diş ve diş etlerinin sağlığı uygun değilse bu yiyecekler ile beraber diş rahatsızlıkları baş gösterir. Dişlerin arasında kalan lifler; diş ağrısına, diş eti iltihabına, ağız kokusuna, diş eti apsesine yani şiddetli ağrıya neden olur. Çıkmayan et artıkları ve tatlıdan sızlayan dişler sebebiyle bayramınız kabusa dönüşebilir.

kurban_bayrami_dis_agrisi_kurban_bayrami_dis_sagligi

DİŞ İPİ KULLANIN

Diş çürüğü ve diş eti hastalığını durdurmak için diş bakımınızın içten ve ahenkli olarak yapılması gerekir. Dişlerinizi günde iki kere ikişer dakika fırçalamalı ve her gün minimum bir defa diş ipi ile bilhassa kuron tabanının etrafındaki alanı temizlemelisiniz. Ağız ve diş sağlığınıza uyarı ederek genel sağlığınızı da teftiş altına alabilirsiniz. Dişlerinizi saklamadan ışıl ışıl gülebilir, ağız kokusundan çekinmeden bayram ziyaretlerinde bulunabilirsiniz.