Kur dalgalanmasına karşı alınan tedbirler

Kur dalgalanmasına karşı alınan tedbirler
Kur dalgalanmasına karşı alınan tedbirler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Berat Albayrak’ın aksiyon planını uygulayacaklarını belirtmesinden ardındaki başlangıçta, sabahleyin saatlerinde Merkez Bankası harekete geçti.

MERKEZ BANKASI’NIN MÜDAHALESİ

Merkez Bankası ilk olarak, “mali istikrarın desteklenmesi ve piyasaların etkin işleyişinin sürdürülmesi amaçlarıyla Türk lirası likidite yönetimi ve döviz likidite yönetimine ilişkin tedbirler alınmıştır” açıklaması yaptı ve piyasalara destek olmak için TL ve döviz likidite yönetimine dönük önlemler açıkladı.

MB İKİNCİ KERE AÇIKLAMA YAPTI

Arkasında MB bir izah etme daha yaparak, piyasalara 10 milyar Türk lirası ve 6 milyar dolar kaynak sağladığını duyurdu.

BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

DAHA SONRA İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kadar, Türkiye’ye yönelik olarak sosyal barışı, iç huzuru, ekonomik güveniliği niyet bölge idareli saldırılarla ilgili tanımlama yapıldı.

TABLONUN BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kur dalgalanmasına karşı alınan tedbirler

 

Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki güçler tarafından gerçekleştirilen Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal barışını, iç huzurunu birliğini ve idareli güvenliğini kasıt bölge ekonomik saldırılar kapsamında, bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber yazılmış ve görsel yayınlama operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte ekonomik güvenliği tehdit taşıyan eylemlerde bulunan birey veya kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu, Bankacılık Kanunu, SPK Mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır” denildi.

SPK’DAN HAPİS CEZASI UYARISI

Piyasalar kuvvet günlerden geçerken yalan yanlış bilgiler ile piyasalarda seziş oluşturmaya çalışanlara ilişkin Anapara Piyasası Kurulu da açıklama yaptı. Açıklamada yalan haber yapanlara ilişkin 5 yıla dek hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası verilebileceğini hatırlatıldı.

İÇİŞLERİ 346 SOSYAL AĞ HESABINA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Son olarak İçişleri Bakanlığı, sosyal medyadan kurun yükselişini provoke edici idrak oluşturacak şekilde 7 Ağustos itibariyie paylaşım yapan 346 sosyal ağ hesabının tespit edildiğini, konu ile ilgili tahkikat başlatıldığını duyurdu.