Kumru yuvasına şemsiyeli koruma

Kumru yuvasına şemsiyeli koruma
Kumru yuvasına şemsiyeli koruma
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödemiş Atatürk Caddesi’ndeki trafik ışığı direğine bir anne kumru yuva yaptı. Kumrunun sıcaktan etkilenmemesi için bir hayvansever direğe şemsiye monte etti.

İlçede baytar hekimlik yapan Hakan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kumruyu uzun süredir takip ettiğini, 1,5 ay önce beslemesi için sahipsiz iki yavru kumruyu yuvaya bıraktıklarını söyledi.

“MISAL OLSUN”

Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu gördüğünüz kumru inanılmaz bir kumru. Bana yuvadan düşmüş çok sayıda kumru yavruları geliyor. Onları çare ettikten daha sonra koruyucu annelik olarak bu gördüğünüz kumrunun yuvasına biz bıraktık. O da sağ olsun bakıyor büyütüyor. Bir hayvansever benden önce davranıp şemsiye koymuş çünkü bunu yapmayı bende düşünüyordum. Kumru ve yavrular kışın yağmurda yazın da fazla sıcaklardan etkilenmiyor. Bu nesil olayların herkese örnek olmasını istiyorum. Hümanist bir olay. Ödemişli olarak bu görüntüden kibir duyuyorum. Kumru böyle yuvasında mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz. Buraya bu şemsiyeyi koyan hayvansever arkadaşımızı da görerek kutlamak istiyorum.”

Trafiğin yoğun olduğu noktalardan biri olmasına karşın kumrunun uzun zamandır direği yerleşim tuttuğunu açıklayan çevredeki esnaf ise şemsiyeyi kimin monte ettiğini görmediklerini söyledi. Cadde esnafı, kumrunun güneşten etkilenmemesi için şemsiyeyi monte eden hayvanseveri merak ettiklerini belirtti.