Kültürlü’da Namzet Gösterilen MHP’li Ümmet Akın: Kültürlü Yüzde 99 MHP’ye Bırakılacak

Kültürlü'da Namzet Gösterilen MHP'li Ümmet Akın: Kültürlü Yüzde 99 MHP'ye Bırakılacak
Kültürlü'da Namzet Gösterilen MHP'li Ümmet Akın: Kültürlü Yüzde 99 MHP'ye Bırakılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti ve MHP içinde ittifak görüşmelerinin sürdüğü son büyükşehirlerden olan Aydın’da hangi partinin aday göstereceği merak mevzusu oldu. MHP’nin aday olarak açıklamış olduğu Ümmet Akın, “Aydın yüzde 99 MHP’ye bırakılacak” derken; AK Parti’li eski delege Mehmet Erdem ise Okumuş’da AK Parti’nin aday göstermesini arzu ettiğini belirtti.

“BİR İKİ GÜNE DEVLETE AIT AÇIKLAMA YAPILIR”

MHP Aydınlatılmış Büyükşehir Belediye Başkan Talibi Ümmet Akın, yüzde 99 ihtimalle AK Parti’nin de desteğini alacaklarını söylemiş oldu. Cumhur İttifakı çerçevesinde hareket edileceğini dile getiren Ümmet Akın, “Ek olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan keza de Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’na uyacaklarını söylüyor. Bu mevzu hala görüşülüyor. Okumuş’da büyükşehir belediye başkan talibi mevzusunda AK Parti ve MHP aralarında ittifak olup olmayacağı gelecek günlerde kati olacak. Bununla ilgili bu aşamada konuşmak fazla doğru değil lakin atılan adımlar pozitif yönde yönde aşama kaydediyor. Açık Fikirli Büyükşehir, MHP’ye bırakılacak benzer biçimde görünüyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yapmış olduğu izah etme esnasında bir basın mensubu sordu. MHP’nin namzet açıklamış olduğu illerde iyi mi bir çizgi belirlediniz şeklindeki soruya Çelik, ‘Onlar bizim mutabakatta kaldığımız belediyeler’ biçiminde bir açıklaması oldu. Aydınlatılmış, MHP’ye bırakıldı benzer biçimde görünüyor. 1-2 gününe değin değin devlete ilişik yorumlama yapılabilir. Bekleyip bakmak lüzumlu. Büyüklerimiz en doğru sonucu verecektir fakat yüzde 99 ihtimalle bizlere bırakılacak ve el birliğiyle seçimi kazanacağız” şeklinde konuştu.

Ümmet Akın

“GÖNLÜM AK PARTİ’NİN ADAYLARINDAN YANA”

AK Parti’nin Okumuş’daki kurucularından ve 3 dönem milletvekilliği meydana getiren Mehmet Erdem ise, düşüncelerini “Gönlüm ve görüşüm Aydınlatılmış’da AK Parti’nin adayıyla seçime gidilmesini talep ediyor” sözleriyle izahat etti.

Mahalli seçimlerde Aydın’ın bir beş yılının daha dikkate alınması ve kaybedilmemesi icap ettiğini açıklayan Erdem, şöyleki konuştu: “Cumhur İttifakı’nın yerelde il ve ilçeler bazında alınan kararlar bizim için fazlaca önemlidir. Aydın’la ilgili resmi bir tanımlama söz mevzusu değil. Biz genel merkezimizdeki yetkililer ve milletvekillerimizle yaptığımız konuşmalar neticesinde Aydınlatılmış’la ilgili daha deklare edilmiş net bir kararın olmadığı ifade ediliyor. Resmi bir yorumlama kısa bir süre içinde yapılabilir. İttifak yalnızca Aydın’a kasten bir şey yok. Besbelli bir Cumhur İttifakı ile referandumdan bu yanlamasina gelen bir işlem var ve Türkiye’nin bekası için bunun devam ettirilmesi fazla manâlı bir husus. O yüzden Açık Fikirli mühim fakat Türkiye bizim için daha manâlı. AK Parti’yi kuran birisi olarak AK Parti’nin adayıyla seçime gidilmesini açlık ederim. Bizim gönlümüz bundan yanadır, görüşümüz de bu doğrultudadır. Büyüklerimizin ittifak görüşmeleri neticesinde almış olduğu karara da saygı duymakla mükellefiz.”

Mehmet Erdem