Gül-Kılıçdaroğlu Görüşmesiyle İlgili Kulisleri Sallayan Iddia: Parti Kuracaklar

Gül-Kılıçdaroğlu Görüşmesiyle İlgili Kulisleri Sallayan Iddia: Parti Kuracaklar
Gül-Kılıçdaroğlu Görüşmesiyle İlgili Kulisleri Sallayan Iddia: Parti Kuracaklar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Mutluluk partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’yla yapmış olduğu mülâkat Ankara’yı hareketlendirmiş ve görüşmede nelerin konuşulmuş olduğu merak edilmişti.

Dün Abdullah Gül mevzuyla ilgili bir tanımlama yaparak dünya meselelerini konuştuk dese de bugün Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk köşesinde vakası ayrı bir tarafa götürdü ve o görüşmede 31 Mart 2019’dan sonradan kurulacak bir partinin konuşulduğunu bahis etti.

İşte Hasan Öztürk’ün yazısındaki ilgili kısım;

Pusuda bekleyen “sinsiler” 31 Mart 2019’dan sonrasında parti kuracakmış. Lakin bu tek bir parti değilmiş. 2 parti yoldaymış. Biri bir yerde, “ben buradayım gelsinler” diye bekliyormuş. Öteki bir öteki yerde başkalarıyla beraber şimdiden harekete geçmişmiş. Kılıçdaroğlu ile 3.5 saat konuşan 11’nci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, o konuşmanın içeriğiyle ilgili bizlere bir şey söylemezse 31 Mart 2019’dan sonrasında kurulacak partiyle ilgili ne konuştunuz diye sorma hakkımız yok mudur acaba?

ABDULLAH GÜL NE DEDİ?

11. Cumhurbaşkanı Ofisi’nden Mutluluk Partisi Lideri Karamollaoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile meydana getirilen görüşmeyle ilgili şu tanımlama yapılmış oldu: “Bu ziyaretlerde Türkiye ve dünya meseleleri genel çerçevede konuşulmuş ve herhangi bir halde jurnal parti meseleleri ve seçimler söz mevzusu olmamıştır. Lüzum ulusal gerekse internasyonal mevzularda geniş deneyim ve birikime haiz 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yerli ve tanıdık olmayan siyasetçi ve devlet adamlarınca ziyaret edilmesi, ülkemiz ve dünya meselelerine dair düşüncelerini merak etmeleri oldukça doğal ve anlaşılabilir bir durumdur. Bir Ekip basın gösterim organları gore bir çok kişinin de hazır bulunmuş olduğu bu alıcı nezaket ziyaretlerine değişik anlamlar yüklenilmesi üzerine bu açıklamayı yapma ihtiyacı dünyaya gelmiştir.”