Koyun Otlattığı Çayıra Fabrika Kuruyor

Koyun Otlattığı Çayıra Fabrika Kuruyor
Koyun Otlattığı Çayıra Fabrika Kuruyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan Ömer Çağlı, 9 yaşında koyun otlatırken kurduğu hayalini 49 yaşında gerçekleştiriyor. Çağlı, çobanlık yaptığı zamanlarda koyun otlattığı çayıra şu anda fabrika kuruyor.

3 MİLYON LİRA MALİYETLE FABRİKA KURUYOR

Ücret karşılığında çobanlığa başlayıp 13 yaşına geldiğinde ilçe merkezindeki kaynak atölyesinde çıraklık yaparken bir yanlamasına da anlamsız zamanlarında babasıyla birlikte koyun otlatmaya aralıksız ilkokul mezunu Ömer Çağlı, askerlik görevini tamamladıktan daha sonra ağabeyinin desteğiyle kaynak atölyesi açtı. Zamanla işini büyüterek tarım aletleri üretip 15 kişiye istihdam sağlayan bir atölyenin sahibi olan Çağlı, Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde ön tahsisi yapılan yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda yaklaşık 3 milyon TL’lik maliyetle oluşturacağı fabrikanın da temelini atacak.

“ÇOCUKKEN HAYALİNİ KURUYORDUM”

Ödev belgesini kendilerini ‘babayiğit’ olarak değerlendiren Amasya Valisi Dr. Osman Varol’un elinden bölge evli ve 2 çocuk babası Çağlı, “Çayırda koyunları otlatırken ‘inşallah buraya bir gün fabrika düzenlemek bize nasip olur’ diyordum. 15 gün içinde fabrikamızın temelini atacağız. Gelişmiş makinelerle, daha artı eleman alarak yeni projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

Çobanlık yaptığı günleri unutmayıp 25 yıldan fazla süredir muhafaza ettiği çoban değneğiyle atölyesindeki çalışmalarını peşine düşüp takip ederken yanına çalıştırdığı iki oğluna işi öğreten Çağlı, “Biz bundan ekmek yedik. Tekrar bu değnek bizim elimizde olacak” diye konuştu.

Çağlı’nın da arasında olduğu 10 girişimci toplam 55 milyon TL’lik yatırımla Merzifon OSB’de kuracakları 10 fabrikada binden fazla kişiye istihdam imkanı sağlayacak.