Kocaeli’deki Pişmaniye Tasvirli Stat Kapılarını Açıyor

Kocaeli'deki Pişmaniye Tasvirli Stat Kapılarını Açıyor
Kocaeli'deki Pişmaniye Tasvirli Stat Kapılarını Açıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’de dış cephesi kentin simgesi pişmaniyenin çekme anındaki görünümünde olan Kocaeli Stadyumu’nda ilk düdük, TFF 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Kocaelispor ile Fatsa Belediyespor aralarında oynanacak karşılaşmada çalacak.

Kocaelispor ile Fatsa Belediyespor aralarında 1 Eylül Cumartesi günü oynanacak karşılaşmayla kapılarını ilk defa açacak olan stadyum, kentin simgesi olan pişmaniyenin çekme anı görünümündeki dış cephesiyle alaka çekiyor.

VALİ AKSOY: YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ

Vali Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli’ye yeni bir stadyum kazandırıldığını belirterek, kente yakışan bu stadyumun seyirciler tarafından doldurulmasını ve Kocaelispor’un daha üst liglerde çaba etmesini arzuladıklarını, kentin gelişimi için bu tür yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Aksoy, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na Türkiye’nin ev sahipliği yapması durumunda Kocaeli’de uluslararası müsabakaların yapılacağını vurgulayarak, “Her yönüyle milletlerarası standartlarda UEFA kriterlerine uygun bir stada kavuşmuş olmaktan Kocaeli olarak tatmin duymaktayız. Stadyumu her noktada daha etkin alanda uygulamak adına birçok faaliyeti yürütmek istiyoruz. Yalnızca 15 günde bir maç yapılan yok, stadın daha hareketli ve kesintisiz kullanılır bir konumda olması bizim de arzumuz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.

BORÇLARIN KAPATILMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI

TFF 3. Lig 3. Grup takımlarından Kocaelispor’un aktarma yasağına konu olan borçlarının kapatılması için başlatılan “Efsane Geri Dönüyor” sloganıyla takviye kampanyasıyla ilgili de konuşan Aksoy, şunları söyledi:

“Kentin tüm dinamikleriyle bir araya gelerek Kocaelispor için bir kampanya başlattık. Valiliğimiz koordinasyonunda siyasi partilerimiz, milletvekillerimiz, ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi edinmek üzere yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimizle bir araya geldik ve bir takviye hesabı açarak vatandaşlarımızdan, Kocaeli’de yaşamış, çalışan bütün insanlarımızdan Kocaelispor’a yardım yapmalarını istedik. Bu konuda herkesi Kocaelispor’a yardım olmaya misafir etme ediyorum. İmkanları ölçüsünde 5 lira veren de 50 bin lira veren de bizim için önemlidir ve değerlidir. O kişinin imkanı 5 lira vermeye yetiyorsa o da manâlı ve manalı bir katkıdır. Bu anlamda Kocaelispor’u sahiplenme ve sahiplenildiğinin ortaya konulması bakımından Kocaeli’de yaşayan bütün kesimler için benimsenmesi hepimizin arzusudur. 33 bin şahsiyet stadyumda daha artı seyircinin olacağı ve daha üstteki liglerde çaba eden bir Kocaelispor’u bakmak istiyoruz. Bu anlamda önümüzdeki dönemde bu başarıların yakalanması namına Kocaelispor’a desteklerin artması hepimizin arzusu. Ben katkı sunan ve katkı maddesi sunacak tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”