Kocaeli’de Siren Sistemi, Ezan Sistemine Entegre Edilecek

Kocaeli'de Siren Sistemi, Ezan Sistemine Entegre Edilecek
Kocaeli'de Siren Sistemi, Ezan Sistemine Entegre Edilecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’de nüfusun ve yeni mesken yerlerinin sayısının artmasıyla beceriksiz kaldığı düşünülen siren sistemi, merkezi ezan sistemi ile entegre edilecek.

SİREN SİSTEMİ 3 AY İÇERİSİNDE EZAN SİSTEMİNE ENTEGRE EDİLECEK

AFAD İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün geliştirdiği ‘İkaz ve Alarm Sistemlerinin Merkezi Ezan Sistemine Entegre Edilmesi Projesi’ meslek birliği protokolü, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Müftüsü Yusuf Doğan ve AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul’un katılımıyla gerçekleşti. Vali Aksoy yaptığı hitabe, “Bu proje çok kayda değer. İlimizdeki siren sistemi kapasitesinin artırılması açısından çok değerli bir egzersiz. Enerji kesintilerinde sistemin işlevselliğinin artırılması gerekiyor. Siren sistemi 3 ay içerisinde merkezi ezan sistemine entegre şekilde çalışacaktır” dedi.

SİSTEMİN YAZILIMI ASELSAN TARAFINDAN ÜRETİLDİ

Türkiye’de ilk defa uygulanacak ve Kocaeli’nin tümüne hizmet vermek üzere tasarlanan çalışma; ASELSAN tecrübesiyle üretilen yazılımın telsiz sistemi aracılığıyla kentteki 10 bölge aktarıcısına monte edilmesini ve camilerden uyarı ve anons yapabilme imkanına kavuşulmasını içeriyor. Protokole tarafından, alan aktarıcılarındaki cihazların kurulum ve bakımları AFAD İl Müdürlüğü, camilerdeki cihazların çalışır halde tutulmasının sorumluluğu ise İl Müftülüğü sorumluluğunda olacak.