Kobani olaylarında da Rahip Brunson izi çıktı!..

Kobani olaylarında da Rahip Brunson izi çıktı!..
Kobani olaylarında da Rahip Brunson izi çıktı!..
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ ve PKK adına kabahat işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu afiyet sorunları gösterilerek konut hapsine çevrilen ABD’li papaz Andrew Craig Brunson’ın Whatsapp mesajları savcılığın iddianamesine girdi. Mesajlarda, İzmir’de görevli olan papazın PKK’nın kuvvet olaylarını gerçekleştirdiği yerlerde olduğu görülüyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde, Brunson’ın yurtdışı ve yurtiçinden numaralarla yaptığı bu mesajlaşmalarına yer verildi. Sabahtan gazetesinden Kenan Kıran’ın haberine kadar, iddianamede Andrew Brunson’ın, mesajlarından HDP’nin çağrısıyla başlayan ve PKK’nın sokaklarda kuvvet eylemlerine başladığı Kobani olayları esnasında Suruç’ta olduğuna uyarı çekiliyor.

İŞTE O MESAJLAR…
 Jayne: Merhaba Andrew. Nasılsın? Kobani’deki çatışma olduğunda Suruç’ta olduğunu duydum. Her şey nasıl? Bir sürü birey uç olarak geri döndü mü? Umarım her şey yolundadır.
 Brunson: Mahmut 2, Ahmet 4, Abu 5 aile üyesini kaybetti. Geri dön Jane, geri dön!!

ÖLÜMLERİNE ÜZÜLMÜŞ
26 Haziran 2015 
 Dan Slade: Selam Andrew. Kobani’deki son saldırıda bağlantılarımız ne durumda? 
 Andrew Brunson: Öldürülenlerden en düşük 5 tanesine yeni inananların yakınlarıydı. Öteki yakınlar ya yaralı ya da kayıp. 
 Dan Slade: Tanrım, onlara destek et. Bana haber vermeye devam et. 21 Temmuz 2015 
 Mau: Dün Suruç’ta olanları yeni öğrendim. Herkese dua ediyorum. 
 Mau: Nasılsınız? 
 Andrew Brunson: Merhaba Mau. İyiyiz. Dairemiz saldırının olduğu binanın birkaç bina ötesinde.O dönemde kilise kampımızı yapıyorduk. Soru sonuçlar ne olacak. Doğu’da yüksek tansiyon var. Alt ama dünyanın bu kısmında her zaman sorun var. Bazıları Kürtler’i kuvvet için provoke ediyor,yani burada bir müdahale olabilir. Kimbilir? Umarım seninle ilgili her şey yolundadır. Tarihler kesinleştiğinde haber ver. Esenlikler.

ARALIKSIZ SUR VE SURUÇ’TA

İddianamede, Kobani olaylarında yaralanan bir kadının İzmir’e tedavi için gönderilmesine karşın Andrew Brunson’a gönderilen mesaj da yer alıyor.
 Lee: Kamplardan birinde acil bir şart var. Gelebilecek olursa Ömer’le gitmem gerekiyor. Yaralı bir bacağı olan bayan var ve Dr. Fowler’a (John Robert Fowler JR) tarafından eğer tedavi edilmezse kan pıhtısı olabilirmiş. Dolayısıyla gidip onu almam ve İzmir’e getirmem gerekiyor. İddianamede, Brunson’ın 23 Temmuz 2015’te Suruç’ta bulunmakla birlikte, Kobani’deki zor olaylarının ve Diyarbakır Sur’daki hendek operasyonlarının olduğu vakit diliminde de, kendisinin İzmir’de görevli olmasına rağmen, bu bölgeden fazla uzaklarda yer alan, kendi görevi ile hiçbir bağlantısı olmayan Sur’da bulunduğuna dikkat çekiliyor. İddianamede; “Bölgede PKK terör örgütünün oluşturmaya çalıştığı kaotik ve şiddet ortamına karşın (Suruç ve Sur) bu bölgede bulunmakta ısrar etmesi aleyhinde iddianamenin genelinde irdelenen, şüphelinin alt olduğu illegal yapılanmanın amaç ve stratejisi zarfında tahsis yaptığı anlaşılmıştır” deniliyor.

3 YILDA 136 KERE GİTMİŞ
İddianamede Brunson’ın, 2014-2017 arasında 136 defa Suruç’ta, 192 defa Şanlıarfa’nın diğer ilçelerinde, 2 kere Diyarbakır’da olduğuna dikkat çekiliyor.

BAĞLANTILI 5 BIREY ÖLDÜRÜLDÜ
İddianamede, Brunson’ın mesajlarında geçen Kobani’de öldürülen 5 kişinin kendi bünyelerine kattıkları bağlantı noktaları olan şahısların yakınları olduğu, böylece öldürülen bu şahısların ailelerine takviye etmesi için Tanrı’ya dua ettikleri ve üzüldüklerine uyarı çekiliyor. Suriyeli Kürtler’den oluşan 15 erkek ve kadın grubunun vaftiz işlemini yaptıkları belirtilerek, Brunson’ın Kürtler üstünde yürüttükleri illegal faaliyetlere legal zemin hazırladıkları da kaydediliyor.

SURUÇ’A KAMYONETLE BAĞIŞ
Brunson’ın telefonuna gelen mesajlarda Suruç’a kamyonetle gönderilen bir bağıştan da söz ediliyor.
 Per Svenningsen: Merhaba, cumartesi günü Suruç’a yaptığımız yolculuğu paylaşmak üzereyiz. Bu yüzden belediyeye destek verilip verilmediğini anlamak istiyoruz.
 Antette: Merhaba Andrew. Kamyonun Suruç’a varıp varmadığını biliyor musun? Vardığında haber verir misin? Tek’ten belediyeye bildirdiler mi? Esenlikle.