HDP eski delege Yunanistan’a kaçtı! Şu Anda gözaltında…

HDP eski delege Yunanistan'a kaçtı! Şu Anda gözaltında...
HDP eski delege Yunanistan'a kaçtı! Şu Anda gözaltında...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre 25 ve 26. dönem HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik, 4 Ocak 2017 ’de Şırnak Ağır Cinayet Mahkemesi ’nce, yurtdışına çıkma yasağı konulmasına rağmen yasadışı yollardan Yunanistan ’a gitti. Birlik, Yunanistan /Alexandrapolis ’te (Dedeağaç) Karakol ’nde gözaltında tutuluyor. Birlik ’in, buradan Geri Gönderme Merkezi ’ne gönderileceği ve kendisine tezgâhtar olmaları maksadıyla Yunanistan ve Türkiye ’deki HDP ’li şahıslarla iletişim kurmaya çalıştığı, Yunanistan ’a iltica başvurusunda bulunacağına karşın istihbari bilgiler olduğu öğrenildi.

TAHDİT VAR ARANMASI YOK… Birlik ’in, UYAP ve KİHBİ kayıtlarında herhangi bir aranması bulunmazken, Şırnak 2. Ağır Canice Mahkemesi ’nde hakkında ‘4.01.2017 tarihli yurtdışı tahdit kaydı ’ var. UYAP kayıtlarına kadar Birlik ’in yargılandığı davalar ise kısaca şöyle:

Bingöl, Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak ve Van Cumhuriyet Başsavcılıklarınca ‘PKK/KCK terör örgütüne abone olmak ’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak ’, ‘Terör örgütü adına faaliyette bulunmak ’ suçlarından yürütülen soruşturmalar zarfında; 04.11.2016 ’da Birlik ’in de arasında bulunduğu 13 HDP milletvekili yakalanarak gözaltına alındı. Birlik, ‘Terör örgütü propagandası yapmaktan ’ tutuklanarak Silivri Hapishane ’ne teslim edildi. 4 Ocak 2017 ’de Şırnak Ağır Canice Mahkemesi ’nde yargılandığı davada, ‘Yurtdışına çıkma yasağı ’ konularak hür bırakıldı.

Şırnak 2. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi ’nde ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak ’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen kanına girmek ’, ‘Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak ’, ‘Hakaret ’, ‘Kanuna tutarsız görüşme ve ağırlama yürüyüşleri sıralamak, idare etmek ve bunlara yeralma ’tan yargılaması sürüyor.

Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi ’nde, ‘Cumhurbaşkanına hakaret ’cilt yargılandığı dava ise istinafta bulunuyor.

‘Türk Milletini, Cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Halk Meclisi ’ni alenen aşağılamak ’ ve ‘Askeri yasaklanmış bölgelere girmek ’ suçlarından da iki ayrı davada davalı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak ’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak ’tan yargılandığı Yargıtay ’dan dönen bir davası da var.