Kısa dönem askerlik için flaş öneri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çırak ve stajyer öğrencilerin sigortalılık başlangıç tarihleri ile askerlik sorunlarına dikkati çekerek, “Çıraklık eğitimi alan öğrencilere kısa dönem askerlik avantajı sağlanmalı. Çırakların ve stajyerlerin sigortaları eğitim aldıkları süreyle başlamalı ve çalıştıkları süre emeklilik dönemine saydırılabilmeli.” ifadelerini kullandı. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, çırak ve stajyerlere eğitim sürelerinde ve iş hayatına atıldıklarında bazı kolaylıklar sağlanması gerektiğini belirtti.

İş tecrübesi kazanmak için eğitim gören çırak ve stajyer öğrencilerin en önemli sorunlarından birisinin sigortalılık başlangıç tarihleri olduğunu vurgulayan Palandöken, çırakların ve stajyerlerin sigortalarının eğitim aldıkları süreyle başlaması ve çalıştıkları sürenin emeklilik dönemine saydırılabilmesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, çıraklık eğitimi alan erkeklere askerlik konusunda avantaj sağlanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Çıraklık eğitimi aldıkları sürede askerlik çağına gelen öğrenciler vatani görevlerini mesleki eğitim merkezi müdürlüklerine başvurarak tecil ettirebiliyor. Tam mesleği kavrama aşamasında askere gidenler döndükten sonra meslekten uzaklaşıyorlar. Bu sebeple çıraklık eğitimi alan öğrencilere kısa dönem askerlik yapma olanağı sağlanmalıdır. Böylece kısa sürede hem vatani görevlerini tamamlayacaklar hem de mesleklerini unutmadan ellerine almış olacaklardır.”