Kılıçdaroğlu’nun gündemi MYK’daki isimler

Kılıçdaroğlu'nun gündemi MYK'daki isimler
Kılıçdaroğlu'nun gündemi MYK'daki isimler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurultay için toplanan imza sayısıyla ilgili tartışmalar sürerken, Kemal Kılıçdaroğlu yeterli imza toplanmadığını söyledi ve konuyu kapattı.

Yeni gündem için kolları sıvayan CHP lideri, MYK’da kritik isimleri değiştirmeyi planlıyor.

A TAKIMI DEĞİŞECEK

İmza sürecinde de “CHP ’de manâlı şansın dönmesi olacak, göreceksiniz” diyerek MYK ’de başkalaşım oluşturacağı mesajını vermiş olan CHP liderinin, bu hafta Parti Meclisi ’nden yeni isimleri MYK ’da görevlendireceği konuşuluyor.

MYK üyeleri de Kılıçdaroğlu ’nun partiyi yöneteceği kadrolarda yapacağı muhtemel şansın dönmesi için elini hafifletmek nedeniyle görevden alma dahil her türlü kararının ardındaki duracaklarını kendisine iletti.

MYK’DAN SONRA YEREL SEÇİMLER: İTTİFAK FİKRİ

Kılıçdaroğlu’nun 7 aylık bir süresi yer alan yerel seçimler için, referandum ve 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi parti dışı kesimlerle iktidara aleyhinde beraberlik ve işbirliği arayışları da bulunuyor.

Seçimden sonra İYİ Parti ve SP ittifakı parçalanmış,  “Ahali İttifakı bitmiştir” açıklamaları gelmişti. Ama CHP lideri, Kılıçdaroğlu öbür yöntemlerle bu nesil işbirliklerinin devam etmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini de savunuyor.