Kılıçdaroğlu’nun bayram mesajı

Kılıçdaroğlu'nun bayram mesajı
Kılıçdaroğlu'nun bayram mesajı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu mesajında cezaevindeki Enis Berberoğlu ve Eren Erdem’in bayramlarını kutlayarak “Fazla yakında TBMM ’nin çatısı aşağıda bitmiş buluşacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ’nun mesajı şöyle:

“BAYRAMLAR PEYGAMBERİMİZİ HATIRLATIR”

“Bayramlar, Sevgili Peygamberimizin “Yetim ve yetimleri koruyan, yoksulun yanına olan ve yoksulluğu alt etmek için mücadele eden, yalan söylemeyen, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı önceleyen, adaletle yöneten” hayatını bizlere hatırlatır.

MİLYONLARCA MÜSLÜMAN YILLARDIR KOLAYLIK İÇİNDE BAYRAM KUTLAYAMADI

O ’nun için bayramlar “Yardımlaşmanın ve dayanışmanın, sulhun ve kardeşliğin, sevincin ve huzurun” özel günleridir. Bu bağlamda yılın diğer günlerinde de “Nasıl olmamız, davranmamız, hükmetmemiz” gerektiğinin kurallarını içerir bayram günleri. Oysa İslam dünyasının içinde bulunduğu tablo, bayramların somut ve manevi ikliminin fazla uzağında.

Dayanışma duygusundan uzaklaşmış, fakirlik ve kazanç dağılımı eşitsizliği kronikleşmiş, üstüne barut ve kan kokusu çökmüş, kendi aralarındaki anlaşmazlıkları kökleşmiş, demokrasinin ve insan haklarının evrensel kuralların uzağında bir İslam dünyası gerçeği duruyor önümüzde. Yurtlarından ayrılmak zorunda kalan milyonlarca Müslüman, demokratik ülkelerde yeni bir gelecek kurmanın arkasında; ülkelerinde kalmayı seçenler, senelerdir kolaylik içinde bir bayram kutlayamamış olmanın hüznünü yaşıyor.

ÜLKEMİZ DE İSLAM DÜNYASI GİBİ ENDIŞE VERİCİ HALDE

İslam dünyasının bu üzüntü verici hali, büyük ölçüde ülkemiz için de geçerli. Türkiye, toplumun tüm kesimlerine karşın eşdeğer ekonomik imkanların olmadığı, “kayırmacı ve yandaşçı” uygulamalar nedeniyle adaletli bir hesaplı hayatın bulunmadığı, liyakat dışı uygulamalarla istihdam olanaklarının kısıtlandığı, bilimsel çağdaş, laik eğitimden ve bu eğitim anlayışının dayandığı “eğitimde fırsat eşitliği” ilkesinden uzaklaşıldığı, yoksulluğu alt etmek yok, yoksulluğu yönetmek/büyütmek amaçlı programlarının öne çıktığı, topladığı vergilerin hesabını vatandaşına vermeyen, hakkındaki uluslararası yolsuzluk algısı dinç, Medya Özgürlüğü ve Hukukun Üstünlüğü Endekslerinde son sıralarda yer alan bir ülkeye dönüşmüş durumda.

TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR

Diğer Taraftan, toplumun sıcacık gelirli grupları üzerindeki etkileri gün geçtikçe artacak olan bir krizle karşısında karşıyayız. Kamuoyundaki algının tersine bu kriz tek başına bir ekonomik kriz değil, siyasal bir krizdir. Çünkü Türkiye yönetilememektedir, Türkiye savrulmaktadır.

TÜRKİYE AMA LAİK, DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞIYLA KURTULUR

Fakat ülkemizin bu savruluştan kurtuluşunun çaresi mevcuttur. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, kurucusu olduğu ve kimsesizlerin kimsesi kıldığı Cumhuriyetimizin temellerini “Laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti” harcıyla karmıştır; günümüz sorunlarının çözümünü sağlayacak nahoş güç bu harçtır. Üreten, adaletli bir şekilde paylaşan ve dünyada saygın Türkiye ’ye fakat  “Laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti” anlayışıyla ulaşılabilir. Bu sayede, sadece bizlerin değil bütün yakın ve uzakta İslam coğrafyasının da kaybettiği yargı ve huzurun geri dönüşü sağlanabilir.

BERBEROĞLU’NU VE EREN ERDEM’İ KUCAKLIYORUM

Bu duygularla, siyasi rehin olarak bir yılı aşkın süredir İstanbul Maltepe Hapishane ’nde tutulan Milletvekili Arkadaşım Sevgili Enis Berberoğlu ’na selamlarımı büyük bir özlemle yolluyorum, kendisini kucaklıyorum. Sevgili Berberoğlu ’yla çok yakında TBMM ’nin çatısı aşağı her tarafta buluşacağımıza inanıyorum. Parti Meclisi üyemiz Eren Erdem ile öteki esir gazeteci, siyasetçi ve düşün insanları, bağımsızlığını kaybetmiş yargının hukuk dışı uygulamaları nedeniyle cezaevindeler; biliyor ve görüyorum ama arkadaşlarımızın önüne örülen bu hukuk ve us dışı tahkimatı kısa sürede aşacağız.

Yüce Önder Atatürk, öncelikle almak üzere bütün tabanca arkadaşlarını; FETÖ, PKK ve IŞİD ilk önce edinmek üzere terör örgütlerinin saldırılarında ve bu terör örgütlerine karşısında mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak şehit ailelerine Allah ’tan katlanma diliyor, bedenlerini bizler ve vatanımız için siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tanrısal topraklarda bulunan vatandaşlarımızın hac farizasının kabulünü diliyorum. İyi Bayramlar…”