Kılıçdaroğlu’ndan Ahmet Akın’a Yeni Devir

Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Akın'a Yeni Devir
Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Akın'a Yeni Devir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kadar heyet başkanı olarak görevlendirildi.

Kurmaylarına negatif hesaplı gelişmelerin yoksul halk müziği kitlelerini nasıl etkileyeceğini ortaya çıkartan bir alıştırma yapılması talimatı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir ve Zonguldak’ta yürütülecek araştırmalar için CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın’ı heyet başkanı olarak görevlendirdi.

Türkiye’nin ağır bir hesaplı krizden geçtiğini değerlendiren parti yönetimi bu konuda hazırladığı alıştırma programı kapsamında 81 ilde, sivil toplum, meslek, işçi-işveren örgütleri ile görüşme yapacak. CHP Genel Merkezi, Balıkesir ve Zonguldak’ta yapılacak incelemeler için Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın’ı heyet başkanı olarak görevlendirdi.

CHP’li Ahmet Akın yaptığı açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomik krize 13 maddelik çözüm önerisini sivil toplum, iş, emekçi-işveren örgütlerine anlatacaklarını, krizden en fazla etkilenen bu kesimlerin de bakış ve önerilerini raporlayarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunacaklarını bildirdi.

Akın şunları söyledi:

“Devlette liyakat, hukukun üstünlüğü ve güvenliği, Merkez Bankasının bağımsızlığı, rasyonel bir sıcak para yönetimi, dolarla yapılan ihalelerin Türk Lirası’na çevrilmesi, Kamu İhale Yasası’nın değiştirilmesi, Sayıştay’ın uluslararası standartlara dönüştürülmesi, bütçe dışı fonların kaldırılması, daha dinç bir dış politika, kontrolsüz borçlanmadan vazgeçilmesi, ücret politikasının değiştirilmesi, üretimi önceleyen politika ve tutumsuzluk ekonomisinin ortadan kaldırılması olarak sıraladığımız 13 maddelik çözüm önerilerimizin başlıkları. Türkiye’nin bugün yaşadığı ekonomik krizin tek sorumlusu AKP ve uyguladığı politikalardır. Yaşadığımız sadece bir hesaplı kriz yok. İşten çıkarmalar yaygınlaşıyor. Çiftçi, esnaf, emekli baskı günlerden geçiyor. Yoksulluk açlığa dönüşüyor. Bu toplumsal bir krize yol açacak değin Türkiye tarihinde yaşanmamış bir idareli krizdir. Çözüm önerilerimize kulak tıkamak, felakete koşar adım gitmekten diğer bir şey değildir.” – BALIKESİR