Kılıçdaroğlu, Ordu’daki su baskını bölgesini inceledi

Kılıçdaroğlu, Ordu'daki su baskını bölgesini inceledi
Kılıçdaroğlu, Ordu'daki su baskını bölgesini inceledi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ünye ilçesi Cevizdere mevkisinde yer alan Karadeniz Sahil Yolu’ndaki ulaşımı karşılayan ve sel felaketinde depresyon meydana gelen Cevizdere Köprüsü’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden data aldı.

Bu bölgede bir facia yaşandığını ve bir vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Ailesini ziyaret ettik, başsağlığı dileklerimizi ilettik, Allah rahmet eylesin. En büyük arzumuz can kaybının fazla olmaması.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Ordu'daki sel bölgesini inceledi

“DOĞA KENDİ İNTİKAMINI ALIR”

Kılıçdaroğlu, iklim değişikliklerine dikkat çekici ederek şöyle konuştu:

“Tüm dünya biliyor, dolayısıyla doğaya saygılı olmamız lazım, kentlerde yapılaşmayı doğaya saygılı yapmamız gerekiyor. Doğayla inatlaşmanın hiçbir mantığı, hiçbir gerekçesi yoktur. Doğayla inatlaşırsanız, çay yatağına konut yaparsanız, nehir yatağına mektep yaparsanız, çay yatağına bina yaparsanız bir vakit sonradan doğa kendi intikamını alır. Dolayısıyla doğaya saygılı, doğayla inatlaşmadan bir kentleşme kültürünü ilerletmek zorundayız.”

İklim değişikliğinin bunu zorunlu kıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu çerçevede özellikle belediye başkanlarına büyük görevler düşüyor. Bugün dünyada bir kentleşme yapılırken, yol yapılırken, köprü yapılırken, çay yatakları, yollar, yüz takvim sis, yüz yıllık kar yağışı, yüz yıllık yağmur yağışları dikkate alınarak kentleşme yapılıyor. Bu çerçevede kent baştan düzenleniyor, olgunlaştırılıyor.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Ordu'daki sel bölgesini inceledi

“ESKİ TEKNOLOJİYLE YAPILAN BİR KÖPRÜ”

Kılıçdaroğlu, bu nesil felaketlerden dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

Vatandaşların mal kayıplarının olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu kayıpların kısa sürede sosyal devlet anlayışı içerisinde giderilmesini istedi.

Şiddetli yağış sonucu Cevizdere Köprüsü’nün yıkıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Yıkılan bir köprümüz var, eski yıllarda yapılan, eski teknolojiyle yapılan bir köprü. Bu köprü de kısa zaman içerisinde tamir edilecek, yanındaki köprüyle birlikte yeni bir köprü yapılacak ve bu köprünün de kısa zaman içinde hizmete açılacağı ifade edildi. Ben her yerde tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım kısa zaman içerisinde tüm bu acılar son bulmuş olur.”

Kılıçdaroğlu, Ordu'daki sel bölgesini inceledi

Kılıçdaroğlu, Ordu'daki sel bölgesini inceledi